Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Kulusevski kan stängas av – efter Juventus fiffel

Foto: SIMON HASTEGÅRD / BILDBYRÅN
Foto: NICOLò CAMPO / NICOLò CAMPO/SIPA USA SIPA USA

Juventus fick 15 poängs avdrag efter ekonomiskt fiffel.

Nu riskerar även spelare som involverats i oegentligheterna att stängas av i en månad. 

En av spelarna som riskerar att straffas är Dejan Kulusevski.

I förra veckan stod det klart att Juventus straffas för de rejäla ekonomibrotten de begått de senaste åren. Den italienska åklagarmyndigheten har utrett klubben för falsk redovisning mellan 2018 och 2020 – och delar av styrelsen har redan avgått. Däribland presidenten Andrea Agnelli och vice presidenten Pavel Nedved. 

Klubben bestraffades med att bli av med 15 poäng. Något som innebar att Juventus rasade från en tredje- till en tiondeplats. Dessutom bestraffas Tottenhams sportchef Fabio Paratici, som tillhörde Juventus under den här perioden, med två och ett halvt års avstängning från italiensk fotboll.

Nu riskerar även spelare som var involverade i fifflet att straffas med en månads avstängning. En av dessa spelare är svenska Dejan Kulusevski. Ytterligare namn är Romas Paulo Dybala och Tottenhams Rodrigo Bentancur, med flera. Det uppger den italienska tidningen Il fatto quotidiano. 

Annons | Svenska spel sport & Casino AB

Blir det Sverige eller Belgien som får fira på Friends?
Den som vet mest, vinner mest.
Åldersgräns 18 år. Stödlinjen.se
Till Oddset