Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Kritiken mot Klopp: ”Han saknar klass”

Foto: ADAM DAVY / REUTERS BILDBYRÅN
Foto: ADAM DAVY / AP TT NYHETSBYRÅN

Regerande mästarna Liverpool har tre matcher utan seger. 

Nu anklagas tränare Jürgen Klopp för att ha fel fokus. 

– Han borde se till sig själv, säger ESPN:s expert, Craig Burley.

Jürgen Klopps Liverpool har varit snudd på ostoppbara de senaste säsongerna. Champions Leaguetiteln 2018/19 följdes upp av den första ligasegern på 30 år när man vann Premier League i somras. 

I år är det dock ett tätare race om ligatiteln och Liverpool kan tappa serieledningen till Manchester United i helgen. 

Det är klasslöst

Liverpools lag har under hösten varit skadedrabbat och har nu tre raka matcher utan seger. Dessutom är tränaren Jürgen Klopps tonläge förändrat. Under hösten har han riktat kritik mot det tuffa spelschemat och efter förlusten mot Southampton i måndags riktade Klopp kritik mot domarna efter - vad han menar - Liverpool blivit bestulna på två straffar. 

Ett agerande som inte uppskattas av ESPN:s expert Craig Burley.

– Förra året var det oslagbara i ligan. Nu är de under press och om de inte vinner ligan så vet vi vad det beror på. Tv-bolagen, de tidiga avsparkstiderna, ”jag ville ha fem byten och jag fick inte det”, nu är domarna emot honom också. 

”Borde se till sig själv”

Han forsätter: 

– Det är klasslöst från en tränare som har varit klass hela vägen fram tills nu.  

Han menar att Klopp just nu placerar ut ursäkter för om Liverpool skulle misslyckas med att vinna ligan, när han snarare borde fokusera på sig själv. 

– Det enda han borde se till är sig själv, inte på domarna, inte på VAR, inte på förbundet, ligan eller tv-bolagen, det är upp till Liverpool. De är långt ifrån var de varit de senaste två åren, säger Burley