Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Kritiken efter ursäkten: ”Något är allvarligt fel”

Foto: SHUTTERSTOCK / SHUTTERSTOCK
Foto: PETER POWELL / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN

Bruno Fernandes missade straff innebar att Manchester United förlorade mot Aston Villa. 

Efteråt bad portugisen om ursäkt på Instagram – vilket möts med starka reaktioner. 

”Något är allvarligt fel om fotbollsspelare känner sig tvingade att be om ursäkt för att de är slarviga”, skriver The Athletics Simon Hughes. 

– Det är pinsamt, dundrar klubblegendaren Gary Neville enligt Daily Mirror. 

Efter en strålande start på säsongen kom Manchester Uniteds första förlust i helgen, hemma mot Aston Villa. Birminghamlaget lyckades hålla United från att skapa några riktiga farligheter och chockade Old Trafford när Kortney Hause nickade in 1-0 i den 88:e minuten. 

Men Uniteds chans till poängräddning kom. På stopptid fick United straff efter en handssituation och Bruno Fernandes, som gjort 21 straffmål för United sedan han anslöt i januari 2020 (utöver det har han nio spelmål och 19 assist på sina totalt 57 matcher), stegade fram för att slå den. 

Men det finns ingen garanti att straffar går i mål, inte ens när Bruno Fernandes slår dem. Just den här straffen var uppseendeväckande dålig, ett stenhårt skott som gick högt, högt över ribban. 

Bruno Fernandes ursäkt efter straffmissen

Missen innebar förlust och efter matchen bad Fernandes om ursäkt på sociala medier. 

”Det finns inga ursäkter för min straffmiss i dag. Jag är alltid min egen största kritiker, men använder det för att driva mig själv framåt. Jag kommer att vara redo nästa gång”, skriver han bland annat. 

https://twitter.com/B_Fernandes8/status/1441868403543666689?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1441868403543666689%7Ctwgr%5E%7Ctwcon%5Es1_&ref_url=https%3A%2F%2Ftheathletic.com%2F2848582%2F2021%2F09%2F26%2Fits-mad-that-bruno-and-others-feel-that-have-to-say-sorry-publicly-for-mistakes-on-the-pitch%2F

Fernandes beslut att be om ursäkt har väckt starka reaktioner i fotbolls-England. 

The Athletics Simon Hughes tycker det är helt galet om spelare ska behöva be om ursäkt för minsta lilla misstag. 

”Fernandes har varit otrolig sedan han kom till United. Om alla med ett arbete hade gjort så få misstag de senaste 18 månaderna som Fernandes gjort hade världen varit en bättre plats”, skriver han. 

Gary Nevilles hårda kritik: ”Det är pinsamt”

Hughes fortsätter:  

”I sitt meddelande skriver Fernandes att det inte finns några ursäkter för hans straffmiss, vilket helt ärligt är löjligt. Fotboll är en sport och i sport är skillnaden mellan vinst och förlust inte sällan ett misstag. Han var under stor press och han gjorde ett misstag, men straffar missas varje vecka”

Manchester Unitedikonen Gary Neville är förbannad över att Fernandes känner sig tvingad att be om ursäkt. Neville kallar det ”pinsamt” och menar att PR-personer ligger bakom ursäkten. 

– Spelarna behöver sparka sitt PR-folk, tala från hjärtat och gå vidare i livet. Alla spelare har kommunikationschefer som försöker skapa mediepersonligheter som inte är äkta, säger Neville enligt Daily Mirror. 

Totalt har Fernandes tagit 23 straffar som Unitedspelare. Den enda missen innan den mot Aston Villa var i Uniteds 4-1-seger mot Newcastle i november förra året. 


Annons | Svenska spel sport & Casino AB

Engelsk fotboll och miljoner i potten varje vecka.
Hittar du 13 rätt?
Åldersgräns 18 år. Stödlinjen.se
Till Oddset