Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Kritik mot Anthony Elanga – uppmaningen till Everton

Anthony Elanga.
Foto: RYAN BROWNE/SHUTTERSTOCK / SHUTTERSTOCK EDITORIAL/IBL
Elanga har ännu inte gjort mål denna säsong.
Foto: LEE SMITH / REUTERS BILDBYRÅN

Anthony Elanga kritiseras – och går allt närmare en utlåning från Manchester United.

Krisklubben Everton uppmanas samtidigt att ”hålla sig undan” från svensken.

– Han har inte lyckats i United, säger experten Paul Robinson till Football Insider.

Anthony Elanga, 20, har en tuff höst bakom sig. På tisdagskvällen fick han chansen som ensam anfallare från start i Manchester Uniteds ligacupmöte med Charlton.

United vann övertygande med 3–0, men det var andra spelare än Elanga som klev fram. I stället fick svensken kritik för sin insats.

”Anthony Elanga är ett år yngre än Pellistri men har nu gjort nästan 50 matcher för klubben. Det hade man inte kunnat gissa utifrån hur hans insats såg ut”, skriver Daily Mail efter matchen och fortsätter:

”Svensken var enormt ineffektiv och misslyckades med att komma in i matchen”.

De senaste veckorna har det rapporterats om att Elanga är på väg att lämna United. På tisdagen rapporterade transferjournalisten Nicolo Schira att Everton, som nu ligger på nedflyttningsplats i Premier League, har hört sig för om att låna in landslagssvensken.

Experten: ”Inte vad Everton behöver”

Men inte alla ser Elanga som en lyckad lösning för Everton. Tidigare landslagsmålvakten Paul Robinson säger i en intervju med Football Insider att klubben borde ”hålla sig undan från alla närmanden av Elanga”, rapporterar Manchester Evening News.

– Jag är inte så säker på att Elanga är en uppgradering från Demarai Gray eller Anthony Gordon, säger Robinson och fortsätter:

– Han har inte lyckats i United. Han har en fantastisk snabbhet och har haft några bra stunder men han är en truppspelare för dem. Jag är inte säker på att han hade satt ett omedelbart avtryck på Evertons lag. Det är vad Everton behöver, de behöver någon som kan göra målen som håller dem kvar.

Elangas ord om Erik ten Hag

Annons | Svenska spel sport & Casino AB

Ta del av vårt erbjudande – bli kund, spela på sport och få 100 kr i välkomstbonus!
Den som vet mest, vinner mest.
Åldersgräns 18 år. Stödlinjen.se
Till Oddset