Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Expertens krav: Stäng av spelarna

Foto: ANDY RAIN / POOL / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN

Benjamin Mendys nyårsfirande bröt mot cornareglerna. 

Nu uppmanas Premier Leaguespelarna att visa större respekt för pandemin. 

Samtidigt försvaras Mendy av Pep Guardiola.  

– Benjamin har redan haft covid och testas varje dag, säger han till SkySports.

Manchester Citys försvarare, Benjamin Mendy, bjöd in två vänner och en kock till ett nyårsfirande, vilket bröt mot Storbritanniens coronarestriktioner då personer från flera olika hushåll umgicks inomhus. 

Mendy är långt ifrån den ende inom fotbollen om att ha brutit mot regeringens regler. Tottenhams Erik Lamela, Sergio Reguilon och Giovanni Lo Celso, West Hams Manuel Lanzini, Crystal Palaces Luka Milivojević och Fulhams Aleksandar Mitrovic har alla synts bryta mot reglerna under jul- eller nyårsfiranden.  

Vill stänga av spelare

Stjärnornas ageranden har nu väckt starka reaktioner och Mendy postade senare, via en representant, en ursäkt för sitt agerande.

”Ben förstår att det är ett brott mot covid-10-protokollet och ber om ursäkt för sitt agerande”.

En ursäkt som inte godtas av experten Chris Sutton. 

Bryt mot regeringens riktlinjer, bli tagen, kopiera och klistra in en ursäkt från din agent på sociala medier, sedan fortsätt som vanligt. Det är så det verkar gå till”, skriver han i DailyMail.

Sutton vill nu se att spelare ska stängas av ifall de bryter mot reglerna. 

”Det känns som att spelarna kommer undan med sitt ignorerande på grund av teknikaliteter. Jag vill se klubbar eller fotbollsauktoriteter bevaka och straffa sina spelare. Exempelvis om du blir tagen så är det tre matchers avstängning”.

Backas upp av Guardiola 

Någon avstängning blev det inte tal om för Mendy utan han fanns med på bänken i Manchester Citys seger mot Chelsea under söndagen. Efter matchen backades han upp av sin tränare, Pep Guardiola. 

– Jag skulle vilja veta hur många som gjorde detta på nyårsafton. Det är normalt att vi dömer men vi borde börja med att döma oss själva. Jag rättfärdigare det inte, han bröt mot reglerna. Men var inte för snabb med att läxa upp andra, säger Guardiola till SkySports och fortsätter:

– Bejamin har redan haft Covid, han testas varje dag som alla andra spelare. 

Chris Sutton å andra sidan menar att fotbollspelare bör visa en större tacksamhet och respekt för att de över huvudtaget kan spela. 

Fotbollsproffs är i en privilegierad situation. Det finns så många amatör- och ungdomspelare som skulle älska att spela en match fotboll just nu”, skriver han.