Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

”Sänks lönerna måste kontrakten få brytas”

Toby AlderweireldFoto: IAN TUTTLE/BPI/REX / IAN TUTTLE/BPI/REX/IBL REX FEATURES

Premier Leaguestjärnorna har gått samman för att skänka pengar till NHS. 

Samtidigt fortsätter tvekampen gällande lönesänkning för spelarna. 

Och nu kastar Toby Alderweirelds agent Stijn Francis mer bensin på elden. 

– Om spelarna tvingas sänka sina löner måste de ha rätt att bryta sina kontrakt, säger han till The Guardian. 

På torsdagsmorgonen började merparten av Premier Leaguespelarna dela en text på sociala medier tillsammans med hashtagen #PlayersTogether. 

De meddelade att de gått ihop med välgörenhetsorganisationen NHSCT som hjälper till att distribuera pengar till NHS (National Health Service). Spelarna skriver att det är helt på deras eget initiativ och att de vill se till att pengarna de skänker går dit de behövs som mest. 

https://twitter.com/vlindelof/status/1247978397634084865

– Våra tankar är hos de som påverkats av det här fruktansvärda viruset. Det värmer dock våra hjärtan att se att landet står enat och visar sitt stöd för de som jobbar för NHS eller andra som har ett viktigt arbete. Genom att jobba ihop kommer vi ta oss igenom det här, säger Manchester Uniteds Harry Maguire enligt The Times.  

Southamptonspelarna skjuter på sina löner

Samtidigt fortsätter det råda oenighet gällande huruvida spelarna ska gå ner i lön eller inte. I förra veckan föreslog ligaorganisationen Premier League samt klubbarna att spelare och ledare skulle sänka sina löner med 30 procent. 

Det möttes dock av motstånd från spelarna, som ville ha en försäkran om att de pengar de avsäger sig ska gå till de mest behövande. I och med deras initiativ #PlayersTogether är det oklart hur den tvisten kommer att utvecklas. Den har hittills varit tämligen infekterad och till och med adresserats av England hälsominister

Klart är att en klubbs spelare i alla fall gått med skjuta på sina löner, Southamptons. 

AP skriver att Southamptonspelarna har gått med på att inte ta emot någon lön i april, maj och juni, om de kommer att få pengarna vid ett senare tillfälle är dock i nuläget oklart. 

Kravet: Då måste spelarna få lämna gratis

Dock ser frågan om lönesänkning nu ut att bli än mer infekterad än vad den redan är. Stijn Francis , agent till bland andra Tottenhams Toby Alderweireld, säger nu till The Guardian att om klubbarna tvingar spelarna att sänka sina löner. Francis menar att om klubbarna tvingar spelarna att sänka sina löner så bryter de mot villkoren i spelarnas kontrakt och då borde spelarna få säga upp sina kontrakt. 

– Om klubbarna påtvingar lönesänkningar, då ska spelarna ha samma rätt som vilken arbetare som helst. Då ska de kunna säga upp sig helt gratis och klubbarna ska inte ha rätt att utkräva någon transfersumma om spelarna vill gå till en annan klubb, säger Francis. 

Köper tv-rättigheterna för jättesumma

Telia tar över Champions League