Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Kravet efter tavlorna: Peta Alisson Becker

Liverpools målvakt Alisson Becker har stått för några rejäla tavlor under de senaste matcherna.
Foto: FOCUS IMAGES / MATT WILKINSON/FOCUS IMAGES LTD/ SIPA USA
Foto: ANDREAS HILLERGREN / AFP SCANPIX SWEDEN
Foto: PAUL ELLIS / STELLA PICTURES / PA

Alisson Becker har stått för flera spektakulära missar den senaste tiden. 

Nu säger den skotska fotbollsikonen Ally McCoist att Jürgen Klopp borde peta brassen.

– Han är i spillror rent självförtroendemässigt, det bästa hade varit att vila honom ett par matcher, säger McCoist till Talksport. 

Tillsammans med värvningen av Virgil van Dijk var Alisson Becker den defensiva revolution som förvandlade Liverpool från utmanare till mästare. Med Alisson i mål vann Liverpool såväl Champions League som Premier League (för första gången någonsin) och han hölls som en av världens bästa burväktare. 

I sina två senaste matcher, mot Manchester City och Leicester City, har den 28-åriga brassen mer sett ut som en korpspelare. 

I 1-4-förlusten mot Manchester City passade Alisson bort bollen till en motståndare inte en – utan två – gånger och blev enorm syndabock. 

Kravet efter missarna: Peta Alisson

Mot Leicester slog blixten ner en tredje gång på samma plats när Alisson misstajmade en utrusning, sprang ihop med nyförvärvet Ozan Kabak och lämnade målet vidöppet för Jamie Vardy att sätta 2-1 i Liverpools 1-3-förlust. 

Nu har Liverpool tre raka förluster och endast två segrar på totalt åtta matcher under 2021. I helgen ställs de mot Everton i ett derby där Everton vid seger kan gå om Liverpool i tabellen, lite beroende på Evertons resultat i veckans hängmatch mot Manchester City. 

Till den matchen tycker Ally McCoist, mångårig skotsk landslagsman, att Alisson ska petas. 

– Det är nog det bästa. När du har så lågt självförtroende så tar du inte några bra beslut, säger han. 

Teorin: Liverpool missar topp fyra

Jamie O'Hara, som spelat för såväl Tottenham som Wolves i Premier League, tror att Liverpool missar en topp 4-placering i år.

– Det låter galet, men jag tror att Chelsea går om dem. De har förlorat sin oövervinnlighet. Utan van Dijk i försvaret så går motståndarna för seger och att de har Jordan Henderson i mittförsvaret tar död på dem, säger han till Talksport