Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Krafth skriver på fyraårskontrakt

Foto: NURPHOTO - S / MIKE KIREEV/NURPHOTO/SIPA USA/IB SIPA USA
Foto: ANNA GOWTHORPE/BPI/SHUTTERSTOCK / ANNA GOWTHORPE/BPI/SHUTTERSTOCK SHUTTERSTOCK

Emil Krafth lämnar SC Amiens för Newcastle United i Premier League. 

Enligt SportExpressens uppgifter åker han i dag över till England för att genomgå läkarundersökningen och går allt som det ska presenteras han officiellt inom kort.

Krafhts kontrakt med Newcastle sträcker sig över fyra år.  

Det var den franska tidningen Courrier-Picard som för två dagar sedan avslöjade att svenske landslagsbacken Emil Krafth i princip var klar för Newcastle United. Detta efter att klubbarna förhandlat under en veckas tid. Enligt SportExpressens uppgifter gjordes de sista detaljerna mellan klubbarna klart under gårdagskvällen och spelaren har också kommit överens om de personliga villkoren i kontraktet med Newcastle.

Genomgår läkarundersökningen i dag

Idag åker han också till England för att genomgå den obligatoriska läkarundersökningen och går allt som planerat kommer han att presenteras som Newcastle United senaste nyförvärv inom kort. Han skriver på ett kontrakt över fyra år och lämnar därmed franska SC Amiens och Ligue 1 för spel i Premier League. I Newcastle får han Steve Bruce som tränare. Engelsmannen tog över som manager i klubben inför den här säsongen då Rafael Benitez och klubben inte lyckades komma överens om ett nytt kontrakt och gick skilda vägar för omkring en månad sedan. 

Premiärspelar mot Arsenal 

– Det enda jag kan säga är att det är nära med en ny klubb för Emil. I övrigt kan jag inte kommentera något mer just nu, säger spelarens agent Patrick Mörk. 

Newcastle inleder Premier League-säsongen på söndag då laget tar emot Arsenal på St James Park.


LÄS MER: Marcus Rohdén klar för italiensk klubb