Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

”Koscielny är väldigt sårad över det här”

Foto: DAVID KLEIN / IMAGO IMAGES / SPORTIMAGE WWW.IMAGO-IMAGES.DE
Foto: SALVIO CALABRESE / IMAGO IMAGES / UK SPORTS PICS LTD WWW.IMAGO-IMAGES

Laurent Koscielny blev utskälld av supportrarna när det framkom att han strejkar från Arsenals USA-resa.

Men vännen Olivier Giroud rider nu ut till lagkaptenens försvar. 

Det var en nyhet som skakade om i Arsenal-leden. Lagkaptenen Laurent Koscielny, som varit i klubben sedan 2010, hade vägrat följa med resten av laget till försäsongsturnén i USA. 

De första uppgifterna indikerade på att Koscielny ville flytta till en klubb i hemlandet Frankrike – och att han var arg för att Arsenal inte ville riva hans kontrakt i förtid.

Nya uppgifter från BBC gör gällande att Koscielny också blivit erbjuden ett nytt kontrakt med Arsenal, men att 33-åringen nobbat – delvis på grund av att han är missnöjd med klubbens nuvarande riktning. 

”Väldigt synd om Koscielny”

Och forne Arsenal-spelaren Olivier Giroud, som är nära vän till Koscielny, menar att rapporteringen kring kaptenen varit orättvis.

– Jag tycker väldigt synd om honom, för han är en fantastisk människa och medierna vill smutskasta honom. Jag är inte kvar i klubben, jag vet inte exakt vad som hänt, men Lolo är väldigt sårad över det som hänt och han är en känslosam person, säger Giroud.

Arsenal-tränaren Unai Emery håller en låg profil kring frågan.

– Jag pratade med honom tre gånger om detta. Vi ville att han skulle följa med oss, han beslutade sig för att stanna. Nu är det upp till klubben att hantera, säger Emery enligt Daily Star.   

– Han har ett år kvar på sitt kontrakt med oss. För mig är han en viktig spelare.