Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

United bekräftar Zlatans knäskada

Foto: Dave Thompson / AP TT NYHETSBYRÅN
Foto: Dave Thompson / AP TT NYHETSBYRÅN

MANCHESTER/STOCKHOLM. Manchester United bekräftar att Zlatan Ibrahimovic har drabbats av en korsbandsskada, enligt BBC.

De rapporterar att han blir borta resten av säsongen.

Kort därefter la klubben ut ett officiellt besked på sin hemsida - där de bekräftar att Zlatan drabbats av en "betydande ligamentsskada".

Zlatan Ibrahimovic landade helt fel efter en luftduell i Europa Leaguematchen mot Anderlecht och fick hjälpas av planen.

Redan dagen efter kom det uppgifter om att det rörde sig om en korsbandsskada, uppgifter till SportExpressen bekräftar att Zlatans korsband är av.

Nu har även Manchester United själva bekräftat det, rapporterar brittiska medier.

United bekräftar: Zlatan korsbandsskadad

Enligt både BBC och Independent så säger United att både Zlatan Ibrahimovic och Marcos Rojo, som tvingades utgå med skador i matchen mot Anderlecht, har drabbats av korsbandsskador och blir borta resten av säsongen.

Uppgifterna beskrivs som officiella, men när SportExpressen tar kontakt med United så tillbakavisas detta.

"Vi har inte gått ut med någon information och kommer troligen inte heller att göra det förrän i samband med matchen mot Burnley i morgon", skriver en talesperson för klubben i ett sms.

Kort därefter så kom dock United med ett pressmeddelande gällande Zlatan och Rojo. De skriver att båda spelarna har drabbats av "betydande ligamentskador som kommer att kräva att en specialist undersöker dem de kommande dagarna".

Vidare skriver United: "Hur lång till deras rehabilitering kommer att ta kan enbart avgöras efter att en fullständig behandlingsplan har satts ihop efter att konsultation med specialisterna".

Ska opereras i USA

Zlatan Ibrahimovic är Manchester United bästa målskytt den här säsongen med 28 mål totalt.

Det är nu oklart vad som händer med svensken. Hans kontrakt med Manchester United löper ut efter säsongen och United har tidigare varit intresserat av att förlänga det avtalet.

Men den allvarliga skadan kan komma att påverka Uniteds inställning väldigt mycket. Enligt Samuel Luckhurst, krönikör på Manchester Evening News, så kommer United inte vilja att förlänga Zlatans kontrakt nu.

– Om han missar stora delar av nästa säsong, då kan jag verkligen inte se det hända. Och klubben har redan börjat titta på andra alternativ, säger han.

Den italienske journalisten Gianluca Di Marzio kunde under fredagen avslöja att svensken ska till sjukhuset UPMC (University of Pittsburgh Medical Center) för att opereras av den legendariske kirurgen Freddie H. Fu.

Kristian Samuelsson, som är docent och specialistläkare inom ortopedi, kallar Freddie Fu för "världens främsta korsbandskirurg".