Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

”Kommer hata honom i resten av mitt liv för det”

Gabriel Agbonlahor.Foto: SIMON DAWSON / AP
Roberto Di Matteo.Foto: KIKO HUESCA / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN
Stilijan Petrov.Foto: MALCOLM COUZENS / KOD 419 PA

Efter tre år tillfrisknade Stilijan Petrov från sin leukemi och drömde om en comeback i Aston Villa.

Men tränaren Roberto Di Matteo vägrade skriva ett nytt kontrakt med bulgaren, enligt Daily Mirror. 

– Jag kommer hata honom i resten av mitt liv för det, säger förre Villa-stjärnan Gabriel Agbonlahor.

2012 nåddes fotbollsvärlden av chockbeskedet att Aston Villas lagkapten drabbats av leukemi.

Den bulgariske mittfältaren var då 32 år gammal och stod på toppen av sin karriär, men nu tvingades han lägga fotbollen åt sidan för åtskilliga behandlingar och ovisshet.

Men så, sommaren 2016, nåddes Villa-supportrarna av de glädjande nyheterna att Petrov, som under de senaste tre åren fortsatt ha nära band till klubben, återhämtat sig på pass väl att han, lite i skymundan, kämpat för att ta sig tillbaka till fotbollen.

När klubben presenterade sin lista över spelare som skulle följa med A-laget på försäsongslägret i Österrike fanns den 36-årige Petrovs namn med.

– Jag har sagt till Aston Villa att jag är redo för att göra en försäsong med laget, sa han då.

– Jag har hållit mig fast vid den här tanken i ett och ett halvt år och jag har lyckats komma en bra bit på vägen.

Toksågar Di Matteo: ”Jag hatar honom”

Men mycket mer än så blev det aldrig av den där efterlängtade comebacken. Nu skriver Daily Mirror, som hänivisar till ThreesixtyTV, att Villas då nytillträdde tränare, Roberto Di Matteo, vägrade ge Petrov ett nytt kontrakt.

Något Gabriel Agbonlahor aldrig kommer glömma.

I intervjun med ThreesixtyTV berättar 33-åringen, som har gjort ett par landskamper för England, om avskyn han känner mot Di Matteo efter hur denne behandlat Petrov.

– Jag kommer hata honom för resten av mitt liv för det. Vilken tränare som helst, som hade haft det minsta lilla hjärta, hade gett honom ett specialkontrakt, säger Agbonlahor.

Han fortsätter:

– En månad eller ett halvår, låt oss se hur det går. Att vara så hänsynslös och hjärtlös att inte ens ge honom en chans... förstår du vad jag menar? Tänk dig att du kommer tillbaka från en fruktansvärd sjukdom, du ser till att du kommer i form efter att ha tappat en massa vikt under behandlingen. Du kommer tillbaka. Du har gjort varenda löpning som 19-åringarna har gjort under försäsongen (Petrov tränade med ungdomslaget) och så får du ingenting tillbaka.

Agbonlahor berättar vidare att han konfronterade Di Matteo och frågade vad italienaren höll på med.

– Jag kan, än i dag, inte beskriva honom med ord. Om jag någon gång träffar Di Matteo igen kommer jag säga till honom att han är en ”wasteman” som inte gav Petrov en chans.