Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Planen: Supermöte direkt i återstarten

Det är inte bara Premier League som återupptas, även Allsvenskan sparkar igång i mitten av juni.
Manchester City är regerande mästare.Foto: VIA WWW.IMAGO-IMAGES.DE / IMAGO IMAGES / COLORSPORT WWW.IMAGO-IMAGES.DE
Liverpool har ett drömläge att vinna sin första titel på 30 år.Foto: DARREN STAPLES VIA WWW.IMAGO-IMAGES.DE / IMAGO IMAGES/SPORTIMAGE WWW.IMAGO-IMAGES.DE
Foto: REUTERS BIDBYRÅN
Foto: COLORSPORT/DANIEL BEARHAM VIA WWW.IMAGO-IMAGES.DE / IMAGO IMAGES/COLORSPORT WWW.IMAGO-IMAGES.DE

Premier League närmar sig.

Klubbarna är överens och pushar för en omstart helgen 20-21 juni.

Men redan på onsdagen smygstartar allt med hängmatchen Manchester City-Arsenal, enligt The Telegraph. 

Den engelska fotbollen vaknar till liv. 

Nyligen meddelade Premier League att klubbarna åter får genomföra vanliga träningar med fysisk kontakt. Och nu verkar det som att man är nära en lösning gällande när ligaspelet ska kunna återupptas.

Enligt The Telegraph är samtliga 20 klubbar överens och förespråkar att det åter ska spelas Premier League-fotboll från och med helgen 20-21 juni.

Tidningen skriver vidare att det ett par dagar innan, på onsdagen, ska spelas två hängmatcher i Aston Villa-Sheffield United och stormatchen Manchester City-Arsenal.

De två onsdagsmatcherna kommer innebära att samtliga 20 lag står på 29 spelade matcher och att den 30:e omgången kan inledas under helgen. Eventuellt kan det komma att spelas en match på fredagen däremellan.

Förhoppningen är att den 38:e och sista omgången ska spelas helgen 1-2 augusti.

Uppgifter: Så påverkas tv-tittarna

Tidigare har de svenska tv-tittarna endast kunnat se en utvald Premier League-match på den heliga lördagstiden 16.00. När ligan nu återupptas finns planer på att lägga om schemat helt, så att supportrarna ska kunna se så mycket som bara möjligt.

Enligt The Sun finns det planer på att helgerna görs om till heldagar, med fem matcher på både lördagen och söndagen. Dessa ska inte spelas parallellt, utan, enligt tidningen, efter följande schema:

 

Planen: Fem matcher på lördagar och söndagar

13.00: Match ett

15.00: Match två

17.00: Match tre

19.00: Match fyra

21.00: Match fem

Lyxbilarna på Arsenals anläggning – varit stängd sedan 12 mars

Arsenal har öppnat sin träningsanläggning. Några av spelarna sågs komma in i sina lyxbilar för ett lättare träningspass.