Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Klopp om samtalet till Ferguson: ”Oväntat”

Foto: PHIL NOBLE / REUTERS BILDBYRÅN
Foto: JASON CAIRNDUFF / ACTION IMAGES BILDBYRÅN

Jürgen Klopp kontaktade Sir Alex Ferguson efter Liverpools titelfirande. 

Nu avslöjar LFC-tränaren detaljer om samtalet. 

– Jag hade inte förväntat mig att han skulle ha mobilen vid sängen, säger Klopp enligt Daily Mail. 

Liverpool säkrade Premier League-titlen i somras – för första gången på 30 år. Det firades förstås extremt – av såväl spelare som tränare. 

Manchester Uniteds legendariske tränare Sir Alex Ferguson gratulerade Jürgen Klopp efter segern. Ferguson berättade sedan i en intervju att han väcktes av tysken sent den där titelnatten. 

– Jag förlåter dig för att du väckte mig klockan 03.30 för att berätta att du hade vunnit ligan. Tack...!, men du förtjänar det, har Ferguson tidigare sagt. 

”Ville inte väcka honom”

Nu avslöjar Jürgen Klopp detaljer om när han kontaktade Alex Ferguson. Den tyske tränaren poängterar att han inte ringde – utan skickade ett sms. 

– Problemet var att jag kom tillbaka till hotellrummet och kunde inte sova. Så jag gick igenom meddelanden som jag hade fått och en av dem var från Alex Ferguson. Jag svarade med respekt, tror jag. Jag tror att klockan var 03.30 eller 04.00, säger Klopp, enligt Daily Mail och fortsätter: 

– Jag förväntade mig inte att han skulle ha mobilen vid sängen. Jag ville inte väcka honom. Men om det hände så, förlåt Alex! Sedan dess har vi faktiskt inte haft kontakt. Han är en United-tränare så jag tror att han inte gillar att prata om Liverpool så mycket.