Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Klopps besked om returen i FA-cupen

Liverpool fick bara 2-2 mot Shrewsbury i FA-cupen.Foto: MICHAEL SEDGWICK VIA WWW.IMAGO-IMAGES.D / IMAGO IMAGES/FOCUS IMAGES WWW.IMAGO-IMAGES.DE
Shrewsbury-supportrar stormade planen efter upphämtningen mot Liverpool.Foto: DARREN STAPLES VIA WWW.IMAGO-IMAGES.DE / IMAGO IMAGES/SPORTIMAGE WWW.IMAGO-IMAGES.DE
Foto: MICHAEL SEDGWICK VIA WWW.IMAGO-IMAGES.D / IMAGO IMAGES/FOCUS IMAGES WWW.IMAGO-IMAGES.DE

Jürgen Klopp vägrar använda seniorspelare när Liverpool spelar returmatchen i FA-cupen mot Shrewsbury.

Tränaren säger att hans lag tänker respektera det planerade speluppehållet även om det engelska fotbollsförbundet inte gör det.

– Vi måste respektera spelarnas hälsa. De behöver mental och fysisk vila, säger Klopp till BBC

Liverpool misslyckades under söndagen med att vinna på bortaplan mot Shrewsbury i FA-cupen. 

Laget hade ledningen med 2-0 men tappade i andra halvlek till 2-2 och lyckades inte vinna trots att spelare som Mohamed Salah och Roberto Firmino byttes in i slutet av matchen.

Nu väntar omspel på Anfield på tisdagen den fjärde februari – men då kommer inte Jürgen Klopp använda sig av några seniorspelare.

– Jag sa till killarna redan för två veckor sedan att vi ska ha ett vinteruppehåll vilket betyder att vi inte kommer vara där, säger Jürgen Klopp till BBC.

Jürgen Klopp: ”Respektera spelarnas hälsa”

Jürgen Klopp kommer lämna över uppdraget att coacha matchen till U23-tränaren Neil Critchley och kritiserar fotbollsförbundet för att spelarna inte får mer vila under säsongen.

– Premier League bad oss att respektera vinteruppehållet. Det gör vi och om FA (engelska fotbollsförbundet) inte gör det kan vi inte göra något åt det. Vi kommer inte vara där, säger Klopp.

– Vi måste respektera spelarnas hälsa, de behöver vila. De behöver mental och fysisk vila och det är vad vinteruppehållet handlar om.

Tidigare den här säsongen ställde Liverpool upp med ett rekordungt lag när man mötte Aston Villa i Ligacupen. Då var snittåldern i startelvan 19 år och 186 dagar och man förlorade matchen med 5-0. Även då coachade Neil Critchley laget.

https://twitter.com/JamesPearceLFC/status/1221515272139563008