Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Klopp slår tillbaka efter Peps filmningsutspel

Jürgen Klopp. Foto: JON SUPER / AP TT NYHETSBYRÅN
Pep Guardiola. Foto: JASON CAIRNDUFF / BILDBYRÅN REUTERS X03805

Pep Guardiola gick till attack mot Sadio Mané och kallade honom för filmare.

Nu slår Jürgen Klopp tillbaka.

– Jag är definitivt inte på humör att prata om Manchester City. Jag förstår inte hur han kunde känna till en matchhändelse så tätt inpå, säger Liverpooltränaren.

Sadio Mané blev Liverpools stora hjälte i lördags då han fullbordade vändningen borta mot Aston Villa. Senegalesens 2-1-mål på tilläggstid blev matchavgörande, men tidigare under matchen skapade han rubriker på andra sätt. 

Mané fick nämligen ett gult kort efter att ha förstärkt i straffområdet och efteråt var Pep Guardiola tydlig med vad han tycker. De båda topplagen möts på Anfield nästa vecka.

– Ibland är han en filmare. Ibland använder han sin fantastiska talang till att göra otroliga mål i sista minuten. Han är en stor talang, sa Guardiola.

Klopps svar efter Guardiolas utspel

Men innan supermötet i Premier League väntar Champions League i veckan. Inför Liverpools match mot belgiska Genk ombads tränaren Jürgen Klopp bemöta Guardiolas utspel.

– Jag är definitivt inte på humör att prata om Manchester City, säger tysken och fortsätter:

– Om jag gillar att han säger så om en av mina spelare? Jag är inte ens hundra procent säker på om han pratade om Sadio eller oss generellt. Jag hörde inte Sadios namn. Jag förstår inte hur han kunde känna till någon matchhändelse så tätt inpå.

Det är inte första gången Sadio Mané ifrågasätts. Men Jürgen Klopp tar sin spelare i försvar efter de nya filmningsanklagelserna.

– Sadio är ingen filmare. Det var en situation i Aston Villa-matchen där det var kontakt och han gick ner. Det var kanske inte straff, men det var kontakt. Det är inte som att att hoppa över någons ben och sen skådespela att någon har kapat dig, säger han.

LÄS MER: Guide: Så här går Sverige till EM  

LÄS MER: Sveriges grupp i EM-kvalet – och förutsättningarna