Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Klopp hotar att lämna walkover

Foto: JON SUPER / AP TT NYHETSBYRÅN
Foto: PAUL GREENWOOD/BPI/SHUTTERSTOCK / PAUL GREENWOOD/BPI/SHUTTERSTOCK SHUTTERSTOCK

Liverpool är klart för kvartsfinal i ligacupen efter en helt vansinnig match mot Arsenal. 

Men nu hotar tränaren Jürgen Klopp med att lämna WO, om matchen inte spelas på ett datum som passar klubben. 

- Om de inte hittar ett bra datum för oss - som inte är tre på morgonen på juldagsmorgonen - då spelar vi inte, säger han till Liverpool Echo. 

Det är bråda dagar för Jürgen Klopps Liverpool. 

De ligger för närvarande i topp i ligan, har ett gynnsamt läge i sin Champions Leaguegrupp, ska i december spela VM för klubblag i egenskap av regerande CL-mästare och är dessutom vidare i ligacupen efter straffsegern mot Arsenal på torsdagen. 

Alla tävlingar de är med i innebär ett otroligt hektiskt schema för laget. Från och med nu kommer de spela minst två matcher i veckan fram till mitten av januari (landslagsuppehållet i november undantaget), vilket ställer till problem. 

Klopp hotar med att hoppa av Ligacupen

Grundplanen är att Liverpool ska möta Aston Villa i ligacupens kvartsfinal den 18 december. Men samma dag är det planerat att semifinalerna i klubblags-VM ska avgöras. 

Det extremt hektiska schemat får nu Klopp med att hota med walkover om EFL inte hittar en gynnsam dag för Liverpool att spela kvartsfinalen på. 

- Vi kommer inte att bli offer här. Om de inte hittar ett ordentligt datum för oss att spela, då kan vi inte spela. Då får vår motståndare gå vidare eller så får Arsenal möta dem, säger han. 

EFL, som arrangerar ligacupen, bekräftar för BBC att de för närvarande har en dialog med Liverpool för att hitta ett datum som fungerar för alla parter. 

Alla kvartsfinaler i Ligacupen

Aston Villa vs Liverpool

Everton vs Leicester

Manchester United vs Colchester

Oxford vs Manchester City

Jonas Olsson om Arsenals kris