Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Klopp glad – efter Liverpools förlust

Jürgen Klopp är positiv efter Liverpools förlust.Foto: PAUL GREENWOOD/BPI/SHUTTERSTOCK / PAUL GREENWOOD/BPI/SHUTTERSTOCK SHUTTERSTOCK
Liverpool föll med 3-0 borta mot Watford.Foto: RYAN BROWNE/BPI/SHUTTERSTOCK / RYAN BROWNE/BPI/SHUTTERSTOCK SHUTTERSTOCK

Liverpool blev överkörda av Watford och förlorade sin första match i Premier League. 

Då är tränaren Jürgen Klopp glad och menar att laget kan sluta jaga rekord och fokusera på annat.

– Från och med nu kan vi spela fri fotboll igen, säger Klopp efter matchen.

Liverpool hade 26 segrar och en oavgjord match efter 27 Premier League-omgångar men i den 28:e matchen borta mot Watford blev det 3-0 till hemmalaget.

Mittbacken Virgil van Dijk var besviken efter matchen.

– All heder till Watford, de förtjänade att vinna. De höll sig till sin matchplan, skapade chanser och gjorde tre mål. Vi måste rannsaka oss själva och bli bättre, sa Virgil van Dijk.

Hans tränare är mer tillfreds med faktumet att Liverpool inte når upp till Arsenals notering från säsongen 2002/2003 när laget gick obesegrade genom Premier League.

– Jag är inte upprörd över att vi inte går igenom säsongen obesegrade eftersom jag inte tror att man kan slå rekord bara för att man vill det, säger Jürgen Klopp efter matchen enligt Daily Mail.

Jürgen Klopp efter förlusten mot Watford

Jürgen Klopp fortsätter:

– Man slår rekord eftersom man är hundra procent fokuserad på alla steg man måste ta oavsett vilket rekord det är, ett maratonlopp eller vad som helst. I kväll var vi inte tillräckligt bra.

Tränaren tror att förlusten kan ge Liverpool större möjligheter att fokusera på att spela bra fotboll framöver.

– Jag ser det snarare som positivt eftersom vi från och med nu kan spela fri fotboll igen. Vi måste inte försvara eller försöka slå ett rekord. Vi måste bara försöka vinna fotbollsmatcher igen och det kommer vi göra.

Liverpool ligger fortsatt 22 poäng före Manchester City i toppen av Premier League med en match mer spelad. En betryggande ledning med tio matcher kvar att spela.

– Vi måste fortsätta på samma spår, det killarna har gjort så här långt är fantastiskt men det är inte över. Det är det enda jag är intresserad av. Jag lovar att vi kommer fortsätta ge hundra procent och se var det tar oss. Det kommer aldrig vara enkelt så låt oss gå vidare, säger Jürgen Klopp.