Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Ilskan: ”Jag hade sparkat ner honom”

Jürgen Klopp efter målet Foto: VIASAT
Foto: VIASAT
Jonas Olsson i Viasats studio Foto: VIASAT

Liverpool hade en frustrerande kväll hemma på Anfield. 

Jürgen Klopps gäng missade mängder av chanser mot lokalrivalerna Everton – men så kom utfryste Divick Origi in och gav Klopp glädjefnatt. 

– Jag måste be om ursäkt. Jag menade inte att vara respektlös, säger Klopp till BT. 

– Hade jag varit Everton-spelare hade jag sparkat ner honom, säger Viasat-experten Jonas Olsson. 

Efter Manchester Citys 3-1-seger mot Bournemouth i går var Liverpool pressade att ta tre poäng mot lokalrivalerna Everton för att hålla jämn takt med Pep Guardiolas gäng. Men Merseyside-derbyt blev en nervig, intensiv historia med mängder av chanser för båda av lagen.

Everton kom närmast att spräcka nollan i första halvlek, då Theo Walcotts inlägg nådde André Gomes panna. Liverpool-målvakten Alisson stod för en reflexräddning, och i nästa situation lyckades backen Joe Gomez stoppa bollen på mållinjen.

Liverpool missade chanser

För Liverpool var det Sanio Mané som var mötets mest olycklige. Senegalesen fick chans på chans att lösa trepoängaren åt Liverpool, men hade svårt med precisionen. 

Mané var dock inte ensam om att sumpa målchanser. Reserven Divick Origi hade i 87:e spelminuten ett gyllene läge att lirka in bollen under en tumultartad situation i Evertons straffområde – men bollen gick i ribban.

Oväntad matchhjälte

Det var dock inte sista sagda ordet. På tilläggstid fumlade Jordan Pickford ett avslut från Virgil van Dijk upp på ribbans ovansida. Bollen studsade ut till Origi – som inte missade den här gången. Liverpool-tränaren Jürgen Klopp blev så lycklig att han trotsade ligans regelverk och sprang in på plan för att fira med Alisson. 

– Jag måste be om ursäkt. Jag sa det till Marco efter matchen också. Jag vill inte vara respektlös, säger Klopp till BT. 

Viasat-experten Jonas Olsson var dock mäkta upprörd över Klopps agerande.

– Hade jag varit Everton-spelare hade jag sparkat ner honom. Det är så respektlöst, säger Olsson. 

Det här var Origis första mål för Liverpool sedan augusti 2017. 

– Det var instinkt. Jag visste att det skulle komma såna här bollar, säger Origi till BT. 

– Jag trodde på mig själv. Det har inte varit lätt. Men fotboll gör dig starkare. Jag är glad att jag kunde hjälpa laget. 

Manchester City leder ligan på 38 inspelade poäng. Liverpool är nu två poäng bakom. Everton återfinns på position nummer sex med 23 poäng.  

 

Se fler höjdpunkter på viafree.se – och matcherna LIVE eller 48 timmar i efterhand på viaplay.se