Klart: Viasat fortsätter sända Premier League

Vi bevakar de största händelserna och sänder live varje dag.
Foto: Phil Richards / Epa / Tt
Foto: Julian Finney

Viasat fortsätter sända Premier League, tv-jätten har förlängt kontraktet för Englands högsta liga till och med säsongen 2018/19. Viasats sportchef Per Nunstedt är oerhört nöjd över förvärvet.

– Jag konstaterar att vi är väldigt glada över att det var vi som lyckades ta hem den, säger Nunstedt till SportExpressen.

Det har rått ovisshet kring vilken kanal som ska sända Premier League i framtiden. Viasat har sänt ligan i sina kanaler sedan säsongen 2010/11 då man tog över rättigheten från TV4-gruppen. Och det blir en fortsättning på sändningarna. Det bekräftar Viasat Sports sportchef Per Nunstedt via Twitter.https://twitter.com/PerNunstedt/status/649976792124641280


Nästan fyra år till i Viasat

När man inkluderar pågående säsong blir det nästan fyra år till med Premier League i Viasats kanaler, något som gläder Nunstedt.

– Det är ju otroligt skönt för oss, vi förvärvade den här rättigheten 2010 och nu har vi ett avtal som sträcker sig över 2019. Det är ju lång tid för en sådan fin rättighet och vi har verkligen velat ha den här så det är klart att det är ren och skär glädje i hela vårt MTG-hus i dag, säger Nunstedt till SportExpressen.

Nunstedt säger också att Premier League är en rättighet som många vill ha i just sin kanal

– Det här är ju en rättighet som är otroligt attraktiv, det är ingen hemlighet.

Till nästa säsong dyker det också upp en nyhet i Premier League, fredagsmatchen.

– Det som är intressant är att det blir fredagsmatcher från och med nästa avtalsperiod, det är ju en revolution inom Premier League-fotbollen. Det ska bli spännande hur det utfallet blir, säger Nunstedt.

Vill inte diskutera förhandlingen

Flera mediehus har ryktats vara intresserade av rättigheten. Per Nunstedt vill dock inte svara på hur hård konkurrensen varit.

– Jag kommenterar aldrig förhandlingar. Pris och hur det har gått till är inget jag kan ge några detaljer kring, säger han.

Hur mår man som sportchef på Viasat en sådan här dag?

– Det har aldrig varit bättre, säger Nunstedt.

Vad tycker du om att Viasat kommer att fortsätta sända PL?