Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Klart: Skriver ett långt kontrakt med Arsenal

Arsenals manager Mikel Arteta.Foto: EDDIE KEOGH FOR THE FA/SHUTTERSTOCK / EDDIE KEOGH FOR THE FA/SHUTTERSTOCK SHUTTERSTOCK
Gabriel är klar för Arsenal.

Mittbacken Gabriel Magalhães, 22, är klar för Arsenal.

Det bekräftar klubben på sin hemsida.

– Han har många kvalitéer som kommer göra oss starkare som en defensiv enhet, säger tränaren Mikel Arteta.

Kontraktet gäller till sommaren 2025.

Arsenal har länge sagts vara ute efter Lilles mittback Gabriel Magalhães.

Under tisdagen presenterades han också som London-klubbens senaste nyförvärv.

– Vi välkomnar Gabriel till Arsenal. Han har många kvalitéer som kommer göra oss starkare som en defensiv enhet och som lag. Med Lille har han visat att han är en försvarare med många enastående egenskaper och vi ser fram emot att se honom växa som Arsenal-spelare, säger tränaren Mikel Arteta.

Arsenal värvar Gabriel Magalhães

Även Arsenals tekniske direktör Edú Gaspar kommenterar klubbens senaste nyförvärv.

– Vi är mycket glada över att ha skrivit kontrakt med Gabriel. Han är en spelare som vi studerat ett tag och han var eftertraktad av många klubbar. Så vi är stolta över att ha kommit överens om och slutfört denna övergång med Lille och spelaren, säger han till klubbens hemsida

Enligt Transfermarkt betalar Arsenal 26 miljoner euro – ca 270 miljoner kronor – för att knyta till sig Magalhães fram till sommaren 2025.