Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Klart: Så straffas klubbarna av PL

Andy Robertson.
Foto: PAUL GREENWOOD/BPI/SHUTTERSTOCK / PAUL GREENWOOD/BPI/SHUTTERSTOCK SHUTTERSTOCK
Victor Nilsson Lindelöf.
Foto: PETER POWELL / REUTERS BILDBYRÅN
Pierre-Emerick Aubameyang.
Foto: ANDY RAIN / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN

Sex klubbar i Premier League straffas.

Det blir böter på över 250 miljoner totalt och hot om poängavdrag i framtiden för Arsenal, Tottenham, Chelsea, Manchester United, Manchester City och Liverpool.

Super League kom som en storm men projektet strandade direkt.

För Juventus, Real Madrid och Barcelona – som fortfarande vill ha sin egen superliga – kan ett straff vänta från Uefa och nu står det klart vad som händer för de engelska klubbarna som var med och startade projektet.

Arsenal, Tottenham, Chelsea, Manchester United, Manchester City och Liverpool hoppade av nästan direkt men har nu fått sitt straff av Premier League.

Straffas för Super League

Tillsammans ska klubbarna betala ungefär 257 miljoner kronor i böter och pengarna är tänkta att gå till bland annat gräsrotsfotboll. 

Premier League nöjer sig inte heller med att dela ut böter utan ser också till att göra en markering inför framtiden. Om någon av de sex klubbarna gör ett nytt försök att gå med i en superliga straffas de med 30 poängs avdrag i tabellen och böter på 291 miljoner kronor.