Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Klart: Så straffas klubbarna av PL

Andy Robertson.
Foto: PAUL GREENWOOD/BPI/SHUTTERSTOCK / PAUL GREENWOOD/BPI/SHUTTERSTOCK SHUTTERSTOCK
Victor Nilsson Lindelöf.
Foto: PETER POWELL / REUTERS BILDBYRÅN
Pierre-Emerick Aubameyang.
Foto: ANDY RAIN / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN

Sex klubbar i Premier League straffas.

Det blir böter på över 250 miljoner totalt och hot om poängavdrag i framtiden för Arsenal, Tottenham, Chelsea, Manchester United, Manchester City och Liverpool.

Super League kom som en storm men projektet strandade direkt.

För Juventus, Real Madrid och Barcelona – som fortfarande vill ha sin egen superliga – kan ett straff vänta från Uefa och nu står det klart vad som händer för de engelska klubbarna som var med och startade projektet.

Arsenal, Tottenham, Chelsea, Manchester United, Manchester City och Liverpool hoppade av nästan direkt men har nu fått sitt straff av Premier League.

Straffas för Super League

Tillsammans ska klubbarna betala ungefär 257 miljoner kronor i böter och pengarna är tänkta att gå till bland annat gräsrotsfotboll. 

Premier League nöjer sig inte heller med att dela ut böter utan ser också till att göra en markering inför framtiden. Om någon av de sex klubbarna gör ett nytt försök att gå med i en superliga straffas de med 30 poängs avdrag i tabellen och böter på 291 miljoner kronor.

Annons | Svenska spel sport & Casino AB

Nya skrällar i VM eller håller favoriterna hela vägen?
Den som vet mest, vinner mest.
Åldersgräns 18 år. Stödlinjen.se
Till Oddset