Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Klart: Pep Guardiola förlänger med City

Foto: IMAGO SPORTFOTODIENST VIA WWW.IMAGO-I / IMAGO IMAGES/SVEN SIMON WWW.IMAGO-IMAGES.DE
Foto: MARTIN RICKETT / STELLA PICTURES / PA

Pep Guardiola förlänger med Manchester City. 

På sin hemsida bekräftar klubben att tränaren skrivit på ett kontrakt som sträcker sig till sommaren 2023.

Pep Guardiola har ryktats vara på väg bort från Manchester City då hans kontrakt går ut efter den här säsongen. 

Nu står det klart att han stannar i City. Spanjoren skrivit på ett kontrat som sträcker sig till sommaren 2023. 

Guardiola kom till Manchester City från Bayern München år 2016 och de fem säsonger han har spenderat i klubben är den längsta tid han spenderat hos någon klubb. 

– Hans inflytande har varit centralt i vår framgång och jag är glad att han delar bilden av att det finns mycket mer att uppnå både på och utanför planen, säger Citys ordförande Khaldoon Mubarak till klubbens hemsida.  

Under Guardiolas ledning har klubben vunnit 181 av 245 matcher och han har även vunnit två Premier League-titlar med City och tagit laget till en semifinal i Champions League.

– Att ha det här stödet är det bästa en manager kan ha. Jag har allt jag någonsin behöver för att göra mitt jobb väl och jag är ödmjuk inför förtroendet ägaren, styrelsen, Ferran och Txiki har gett mig för ytterligare två år, säger Guardiola till hemsidan.