Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

”Klart man vill ge positiva nyheter”

Foto: CRAIG DOYLE/PROSPORTS/SHUTTERSTOCK / CRAIG DOYLE/PROSPORTS/SHUTTERSTOCK SHUTTERSTOCK
Foto: CARL SANDIN / BILDBYRÅN
Foto: JAMES MARSH/BPI/SHUTTERSTOCK / JAMES MARSH/BPI/SHUTTERSTOCK SHUTTERSTOCK
Foto: EDDIE KEOGH FOR THE FA/SHUTTERSTOCK / EDDIE KEOGH FOR THE FA/SHUTTERSTOCK SHUTTERSTOCK

Ole Gunnar Solskjaer ger oklara skadebesked inför helgen.

Tränaren vill vänta in de två sista träningarna innan söndagens match mot Liverpool.

– Det är spelare som just har börjat träna igen och håller på att komma tillbaka, säger Solskjaer.

Manchester Uniteds pressade tränare Ole Gunnar Solskjaer höll under fredagen en presskonferens inför söndagens svåra hemmamatch mot Liverpool. 

Manchester United ligger på tolte plats i Premier League och möter Liverpool som ännu inte tappat poäng efter åtta omgångar.

Dessutom har laget dragits med skadeproblem på flera nyckelspelare. Paul Pogba, Marcus Rashford och Victor Nilsson Lindelöf har missat matcher med skador och dessutom gick David de Gea ut i EM-kvalmatchen mot Sveirge. 

Under presskonferensen pratade Solskjaer om skadeläget.

– Självklart vill jag ge er positiva nyheter. Vi får se på söndag vilka som kunnat vara med på de två sista träningarna. Det är spelare som just har börjat träna igen och håller på att komma tillbaka, så jag kan inte riktigt säga hur läget är, säger tränaren.

Han berättar att David de Gea inte lär spela mot Liverpool.

– Men det var inte så illa som befarat. När jag såg matchen trodde jag att han skulle vara borta till nästa landslagsuppehåll, för vi har haft några långvariga muskelskador.

”Inga problem alls med det”

Solskjaer pratade också om Paul Pogba, som syntes på en bild tillsammans med Real Madrids tränare Zinedine Zidane i Dubai under landslagsuppehållet.

– Han återhämtar sig, han läker. Men han har varit borta några dagar och det är en bild. När man är i Manchester United har jag inga problem alls med det, säger Solskjaer och fortsätter:

– Paul är en del av vår plan, han har spelat med stor smärta men fortfarande fått kritik från höger och vänster. 

Ger jullöfte till fansen

Solskjaer fick förstås också svara på frågor om lagets dåliga resultat.

– Det handlar om att att vinna matcher, att börja göra mål. Jag tycker vi har sett solida ut men inte varit äventyrliga nog och tagit tillräckligt stora risker.

– Humöret i fotboll påverkas alltid av resultat men spelet har varit bättre än förväntat och människor man möter kan se vad vi försöker göra. Men att vinna matcher är den största grejen, säger Solskjaer.

Både han och Manchester United har fått kritik för att klubben sålde viktiga spelare inför säsongen.

– Jag är säker på att vi kommer ha fått resultat till jul men de senaste veckorna har varit svåra. Det betyder inte att vi tagit fel beslut, det var rätt beslut. Vi måste ta den typen av beslut med kulturen vi vill bygga.

https://twitter.com/Coral/status/1184839229836349442?s=20https://twitter.com/sistoney67/status/1185108992227467265?s=20