Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Vann miljardkampen – de köper rättigheterna

Foto: ANDREW YATES VIA WWW.IMAGO-IMAGES.DE / IMAGO IMAGES/SPORTIMAGE WWW.IMAGO-IMAGES.DE
Foto: DAVID BLUNSDEN/ACTION PLUS/SHUTTERSTO / DAVID BLUNSDEN/ACTION PLUS/SHUTTERSTOCK SHUTTERSTO

Nu är det klart i vilka kanaler Premier League sänds framöver.

NENT Group, där Viasat och Viaplay ingår, behåller rättigheterna fram till 2028.

– Våra sportteam är nu redo att ta den här bevakningen till nästa nivå under många år framöver, säger vd:n Anders Jensen i ett pressmeddelande.

SportExpressen skrev så sent som i förra veckan om miljardkriget runt Premier League-rättigheterna. NENT Group ägde då rättigheterna fram till 2022 - men därefter var det ovisst.

– Jag skulle säga att det står mellan NENT Group å ena sidan, och Telia/C More å andra sidan, för Discovery har just tagit över allsvenskan, sa branschexperten Manfred Aronsson då. 

Han menade också att Premier League är en riktig prestigerättighet.

– Jag skulle hävda att det är den viktigaste rättighetsförhandlingen ihop med SHL de senaste 25 åren. När Premier League förändrar rättighetsperioden till sex år i stället för tre så blir känslan lite att det är nu eller aldrig.

Viasat har säkrat PL-rättigheterna till 2028

Under torsdagsmorgonen skickade NENT Group ut ett pressmeddelande, där de meddelade att de behåller rättigheterna i Sverige fram till 2028. De tar även över rättigheterna från norska TV 2, vilket betyder att de nu sänder Premier League exklusivt i Sverige, Norge, Danmark och Finland.

– Vi har en bevisad förmåga att leverera Premier League-sändningar i världsklass till det stora antalet hängivna fans i Norden. Våra sportteam är nu redo att ta den här bevakningen till nästa nivå under många år framöver, säger vd:n Anders Jensen som meddelar att han är ”oerhört glad”.

– Vi sänder och streamar många olika sporter men det här är en mycket viktig milstolpe i allt vad vi gjort inom sportsändningar. Att Premier League återigen valt oss som sin långsiktiga strategiska partner gör oss väldigt stolta.

Viasat har sänt Premier League - med storstjärnor som Mohamed Salah, Victor Nilsson Lindelöf, Harry Kane och Raheem Sterling - i Sverige sedan 2010.

Här är tio stjärnor som blir kontraktslösa i sommar