Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Vann miljardkampen – de köper rättigheterna

Foto: ANDREW YATES VIA WWW.IMAGO-IMAGES.DE / IMAGO IMAGES/SPORTIMAGE WWW.IMAGO-IMAGES.DE
Foto: DAVID BLUNSDEN/ACTION PLUS/SHUTTERSTO / DAVID BLUNSDEN/ACTION PLUS/SHUTTERSTOCK SHUTTERSTO

Nu är det klart i vilka kanaler Premier League sänds framöver.

NENT Group, där Viasat och Viaplay ingår, behåller rättigheterna fram till 2028.

– Våra sportteam är nu redo att ta den här bevakningen till nästa nivå under många år framöver, säger vd:n Anders Jensen i ett pressmeddelande.

SportExpressen skrev så sent som i förra veckan om miljardkriget runt Premier League-rättigheterna. NENT Group ägde då rättigheterna fram till 2022 - men därefter var det ovisst.

– Jag skulle säga att det står mellan NENT Group å ena sidan, och Telia/C More å andra sidan, för Discovery har just tagit över allsvenskan, sa branschexperten Manfred Aronsson då. 

Han menade också att Premier League är en riktig prestigerättighet.

– Jag skulle hävda att det är den viktigaste rättighetsförhandlingen ihop med SHL de senaste 25 åren. När Premier League förändrar rättighetsperioden till sex år i stället för tre så blir känslan lite att det är nu eller aldrig.

Viasat har säkrat PL-rättigheterna till 2028

Under torsdagsmorgonen skickade NENT Group ut ett pressmeddelande, där de meddelade att de behåller rättigheterna i Sverige fram till 2028. De tar även över rättigheterna från norska TV 2, vilket betyder att de nu sänder Premier League exklusivt i Sverige, Norge, Danmark och Finland.

– Vi har en bevisad förmåga att leverera Premier League-sändningar i världsklass till det stora antalet hängivna fans i Norden. Våra sportteam är nu redo att ta den här bevakningen till nästa nivå under många år framöver, säger vd:n Anders Jensen som meddelar att han är ”oerhört glad”.

– Vi sänder och streamar många olika sporter men det här är en mycket viktig milstolpe i allt vad vi gjort inom sportsändningar. Att Premier League återigen valt oss som sin långsiktiga strategiska partner gör oss väldigt stolta.

Viasat har sänt Premier League - med storstjärnor som Mohamed Salah, Victor Nilsson Lindelöf, Harry Kane och Raheem Sterling - i Sverige sedan 2010.Här är tio stjärnor som blir kontraktslösa i sommar