Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Klart: De får Europa- platserna i England

Foto: MIKE EGERTON / POOL / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN
Foto: PAUL ELLIS / STELLA PICTURES / PA

Det var upplagt för drama och drama blev det.

Liverpool och Chelsea la beslag på Premier Leagues sista platser i Champions League och Gareth Bale sköt Tottenham till Europa Conference League.

– Det var inte vårt år för att slåss om titeln. Jag är riktigt glad över tredjeplatsen, säger Liverpools tränare Jürgen Klopp i Sky Sports. 

Första- och andraplatsen hade redan delats ut till de två lagen från Manchester men det var kamp både om Champions League och om Europa League under söndagen.

Premier Leagues sista omgång blev dramatisk och slutade med jubel för Liverpool, Chelsea och Tottenham.

Liverpool till Champions League

Liverpools 2-0-seger mot Crystal Palace tog laget upp på en tredjeplats som innebär spel i Champions League och Chelsea slutade fyra trots sin förlust med 2-1 borta mot Aston Villa.

– Vi gjorde inte mål, släppte in två billiga mål och vi förlorade till sist. Vi får vara glada över att vi kommer undan i dag, säger Chelseas tränare Thomas Tuchel till BBC.

Liverpools tränare Jürgen Klopp var mer tillfreds med söndagens resultat.

– Det var inte vårt år för att slåss om titeln. Jag är riktigt glad över tredjeplatsen, säger han i Sky Sports.

Tottenham gick om Arsenal

Precis utanför Champions League-platserna hamnar Leicester som förlorade mot Tottenham med 4-2 efter ett drama där Gareth Bale gjorde det avgörande målet i 87:e minuten och sedan satte ytterligare ett mål.

West Ham slutade på sjätte plats och går till Europa League tillsammans med Leicester. Där bakom gjorde Tottenhams seger mot Leicester att laget tog sig upp till sjunde plats och snuvade ärkerivalen Arsenal på spel i Europa Conference League nästa säsong.

Alla resultat i sista omgången

Arsenal-Brighton 2-0

Aston Villa-Chelsea 2-1

Fulham-Newcastle 0-2

Leeds-West Bromwich 3-1

Leicester-Tottenham 2-4

Liverpool-Crystal Palace 2-0

Manchester City-Everton 5-0

Sheffield United-Burnley 1-0

West Ham-Southampton 3-0

Wolverhampton-Manchester United 1-2