Klart: Chelsea-duon förlänger kontrakten

Foto: GLOBAL MEDIA GROUP / GLOBAL MEDIA GROUP/SIPA USA SIPA USA
Foto: DAVID RAMOS / POOL / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN

Olivier Giroud, 34, närmade sig Milan och hyllades av Zlatan Ibrahimovic.

Nu har han skrivit på. För Chelsea.

Under fredagseftermiddagen meddelar Chelsea att man skrivit nya avtal med en minst sagt rutinerad duo.

Thiago Silva, 36, lämnade Champions League-finalen i förtid, och i tårar, men fick till slut lyfta den åtråvärda bucklan för första gången. Och nu står det alltså klart att brassebacken, som skrev på ett ettårskontrakt då han anlände från Paris Saint-Germain, att det förlängs med ytterligare ett år.

Detsamma gäller Olivier Giroud.

Fransmannens kontrakt gick ut efter säsongen och den senaste tiden har han kopplats ihop med en flytt till Milan. En flytt som Zlatan Ibrahimovic nyligen välkomnade.

– Ju fler högklassiga spelare vi kan få, desto bättre. Giroud har grymma erfarenheter och vi har inte många spelare som har vunnit pokaler. Om han kommer är han välkommen, sa han till La Gazzetta dello Sport.

Förlänger efter Zlatan-hyllningen

Men det blir ingen flytt till Milano, eller i alla fall inte i en free transfer. Även Giroud har förlängt med ytterligare ett år, något som ska ha varit klart redan i april, menar Chelsea.

– Olivier har varit avgörande under många stora ögonblick för den här klubben. Från hans bidrag under FA-cupvinsten 2018 till att göra elva mål när vi vann Europa League 2019. Han har fortsatt att göra betydelsefulla mål och vi glömmer aldrig hans insats mot Atlético Madrid på vår väg till Champions League-titeln den här säsongen, säger Chelsea-direktören Marina Granovskaia.