Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Klart: Blir dyrast i klubbens historia

Rodrigo Moreno Machado är klar för Leeds.Foto: MANU FERNANDEZ / AP TT NYHETSBYRÅN
Marcelo Bielsa, tränare i Leeds.Foto: CRAIG BROUGH / REUTERS BILDBYRÅN
Rodrigo firar sitt 1-1 mot Sverige i EM-kvalet.

Rodrigo, 29, är Leeds dyraste värvning någonsin.

Spanjoren köps från Valencia för över 300 miljoner kronor.

– Jag är riktigt glad och exalterad över att ansluta till klubben, säger Rodrigo i ett pressmeddelande.

Leeds rustar ordentligt inför sin comeback i Premier League.

Från Valencia köper man nu Rodrigo Moreno Machado, mest känd som Rodrigo, som gör comeback i Premier League nio år efter att han lämnade Bolton.

– Jag är riktigt glad och exalterad över att ansluta till klubben, det här är en viktig säsong för oss när vi är tillbaka i Premier League, säger Rodrigo till Leeds hemsida.

Rodrigo är klar för Leeds

Rodrigo fortsätter sedan:

– Självklart är Marcelo Bielsa en av de bästa fotbollstränarna i världen just nu, han har gjort viktiga saker i olika klubbar och jag är ivrig att få lära mig från honom, förbättra mitt spel med hårt arbete och lagarbete. 

Enligt flera medier, bland annat Sky Sports, betalar Leeds drygt 300 miljoner kronor för Rodrigo, vilket är klubbrekord. Kontraktet med Rodrigo gäller över säsongen 2023/2024.

Rodrigo gjorde fyra mål och nio assist för Valencia i La Liga den senaste säsongen. Han har också gjort åtta mål på 22 landskamper för Spanien.

Se senaste avsnittet av allsvenska juryn