Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Klar för United – för 400 miljoner

Foto: ALTER PHOTOS / SIPA USA/IBL

Donny van de Beek är klar för Manchester United. 

Mittfältaren lämnar Ajax, och har skrivit på ett femårskontrakt med Premier League-klubben.

Enligt BBC betalar United drygt 400 miljoner kronor för 23-åringen.

Det är en övergång som varit på gång ett tag. Den nederländske mittfältaren har kopplats ihop med Manchester United sedan klubben uppgetts ha gått vidare från spår som Jack Grealish och James Maddison. 

Enligt Sky har legendaren Dennis Bergkamp – van de Beeks svärfar – varit avgörande för att övertyga 23-åringen att skriva på för United. 

Nu har Manchester United bekräftat värvningen. Klubben skriver på sin hemsida att nederländarens kontrakt sträcker sig över de kommande fem säsongerna, med möjlighet att förlänga ytterligare ett år. 

– Jag kan inte ens börja beskriva vilken otrolig möjlighet det är att gå till en klubb med en sådan här fantastiskt historia. Jag skulle vilja tacka alla i Ajax. Jag växte upp där och har ett särskilt band till klubben, säger van de Beek till Uniteds hemsida. 

Donny van de Beek klar för United

– Alla har berättat vilken speciell stämning det blir på Old Trafford och jag ser fram emot att uppleva det, när det är säkert för fansen att komma dit igen. 

Tränaren Ole Gunnar Solskjaer:

– Donny har alla tekniska färdigheter som krävs för att prestera i det här laget, och den personlighet som krävs för att lyckas med United. 

BBC skriver att United betalar drygt 400 miljoner kronor för van de Beek.