Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Klar för Everton – kostar över 200 miljoner kronor

James Rodriguez har varit utlånad till Bayern München.Foto: JAN HUEBNER/ULRICH / IMAGO/JAN HUEBNER/IBL IMAGO SPORTFOTODIENST GMBH
James Rodiguez.Foto: KIERAN MCMANUS/BPI/REX / KIERAN MCMANUS/BPI/REX REX FEATURES

Ratad av Zidane. 

Nu är James Rodriguez, 29, klar för Everton. 

Övergångssumman uppges landa på 210 miljoner kronor. 

Den offensive mittfältaren slog igenom med dunder och brak under VM 2014 i Brasilien. Succén ledde honom till Real Madrid där det inte blev som han hade tänkt. 

James Rodriguez lyckades aldrig slå sig in i Zidanes startelva och lånades ut till Bayern München. Förra säsongen var han tillbaka i ”Los Blancos” men inte heller då fick han förtroende från den franske stjärntränaren. 

Nu har han hittat en ny klubbadress. 

James: ”Vill vinna många titlar”

29-åringen har skrivit på ett tvåårskontrakt med Everton och övergångssumman uppges landa på 210 miljoner kronor, enligt BBC.  

– Jag ser fram emot att åstadkomma stora saker här – och vinna många titlar. Det är vad alla vill. Jag är här för att försöka sätta avtryck och för att bli bättre. Jag är också här för att hjälpa laget vinna titlar och spela underhållande fotboll, säger James Rodriguez till klubbens hemsida.  

Värt att notera är att Carlo Ancelotti var den som tog Rodriguez till Real Madrid 2014. Nu återförenas de i Premier League. 

– Jag är övertygad Carlo, tillsammans med övriga tränare kommer att uppnå stora saker. En stor anledning till att jag valde att komma hit var Carlo Ancelotti. Jag har haft en underbar tid tillsammans med honom, säger colombianen. 

https://twitter.com/Everton/status/1303045630290546688