Klackar bollen rakt i eget mål

Publicerad

Tillbaka i startelvan efter flera månaders skadefrånvaro.

Men Eric Baillys comeback i Manchester United blev en riktig mardröm. 

I andra halvlek gjorde ivorianen självmål - och bjöd in Liverpool i matchen - men det blev till slut seger med 2-1. 

Manchester United fick en drömstart på klassikermötet mot Liverpool. Talangfulle Marcus Rashford gav United ledningen med två snabba mål i första halvlek – men i den andra hittade gästerna från Merseyside tillbaka in i matchen. 

Efter 65 minuters spel fick Sadio Mané bollen på vänsterkanten. Den kvicke yttern ryckte ner mot kortlinjen och slog ett flackt inlägg mot första stolpen. 

En ohotad Eric Bailly, som gjorde sin första start efter flera månaders skadefrånvaro, skulle bara rensa bort bollen med vänsterfoten, men fick en felträff. Bollen tog i stället på hans häl och gick in i eget mål bakom en överrumplad David de Gea. Spanjoren hann reagera - men för sent. 

I samma sekvens vred Bailly foten, och blev liggandes i gräset i flera minuter. Till slut kunde dock mittbacken fortsätta spela. 

Matchen då?

Den vann Manchester United med 2-1 och rycker därmed från Liverpool i kampen om andraplatsen bakom överlägsna Manchester City.

Victor Nilsson Lindelöf blev kvar på Manchester Uniteds bänk hela matchen. Zlatan Ibrahimovic fanns inte ens med i truppen. 

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde? Följ SportExpressen på Facebook, Twitter och Instagram.

Expressen
Till Expressens startsida

Mest läst i dag