Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Vrålar av smärta – och gör hattrick

Tyrone Mings och Patrick Bamford bråkar.
Foto: Viaplay
Foto: LAURENCE GRIFFITHS / POOL / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN
Foto: LAURENCE GRIFFITHS / STELLA PICTURES / PA

Hattrick av Patrick Bamford.

27-åringen visade vägen för Leeds som såg till att succélaget Aston Villa förlorade sin första match i Premier League.

– När jag var i Premier League senast sa folk kanske att jag inte var redo, säger Bamford efter matchen.

Efter en jämn första halvlek på Villa Park var det nära att hemmalaget tog ledningen mot Leeds i den andra.

Jack Grealish stod för en soloprestation när han drev bollen från egen planhalva och dribblade bort flera Leeds-spelare men Illan Meslier i målet hann med och räddade bollen vid sin vänstra stolpe.

I stället var det Patrick Bamford som gjorde matchens första mål när han placerade in en retur från nära håll, tio minuter in i andra halvlek. 

Efter en dryg timmes spel hamnade Bamford sedan också i bråk med Tyrone Mings. Aston Villas back tyckte att Bamford föll för lätt i straffområdet samtidigt som han vrålade av smärta och Mings valde att dra upp honom i tröjan. Det ledde till mer gruff mellan de båda spelarna innan Bamford fick vård av Leeds-bänken efter att ha fallit till marken igen i bråket med Mings.

Hattrick av Patrick Bamford

Efter situationen tycktes Bamford bli än mer sugen på mål. Han hittade nämligen nätet två gånger till.

När han fick bollen utanför straffområdet i den 67:e minuten dunkade han upp den i det högra krysset och sju minuter senare skruvade han i den i det vänstra.

I och med de tre målen blev Patrick Bamford den förste spelaren att göra hattrick för Leeds i Premier League sedan 2003 och det blev en revansch i högsta serien efter att Bamford misslyckats i flera klubbar mellan 2015 och 2017.

– När jag var i Premier League senast sa folk kanske att jag inte var redo men jag gjorde inget riktigt försök. Det här är en nystart för mig för att bevisa att jag hör hemma här. Om jag fortsätter visa det kommer killarna vara glada och jag kommer vara glad, säger han efter matchen enligt BBC.

”Kontrollerade matchen helt”

Bamford är också nöjd med hur Leeds tog sig an matchen mot Aston Villa.

– Vi visade verkligen hur Marcelo (Bielsa) vill att vi ska spela. Villa är ett väldigt bra lag i år, vi visste att vi var tvungna att kontrollera matchen. Vi gav bort några bollar i första halvlek men i andra halvlek kontrollerade vi matchen helt, säger Bamford

3-0 till Leeds gör att laget går upp på tio poäng efter sex matcher i Premier League. Succélaget Aston Villa fick skriva upp sin första förlust i tabellraden och har tolv poäng på fem matcher.

Robin Olsen om flytten till Premier League