Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Kaosscenerna: Direkt rött kort

James stoppar bollen med armen.
Foto: Viaplay
Chelseas högerback fick rött kort.
Foto: Viaplay

Oavgjort i toppmötet.

Samtidigt kaosscener i 1-1-matchen mellan Liverpool och Chelsea.

– De är vansinniga, säger kommentatorn Anders Bjuhr i VIaplay.

Efter Kai Havertz vackra nickmål var det gästande Chelsea som hade greppet om toppmötet med Liverpool.

Och man såg också ut att gå till paus i ledning.

Då, i den första halvlekens slutsekunder, blev det kaosartade scener i Chelseas straffområde. Det började med en ramträff från Joel Matip och följdes upp med två returer från Sadio Mané och Diogo Jota.

Vid båda tillfällena stod Chelseas Reece James på mållinjen och avvärjde faran. Gästerna hade klarat sig undan med blotta förskräckelsen, trodde man.

Men Liverpoolspelarna gestikulerade vilt och efter en stund kom beskedet att domaren skulle titta närmare på situationen. Reprisbilderna visade tydligt att bollen vid den första returen, via låret, studsade upp på James arm.

Resultatet? Straff och rött kort.

Kaosscener i stormatchen

Mohamed Salah rullade säkert in 1-1 och Anfield exploderade i ett enda stort jubel. Samtidigt: stor ilska från såväl Chelseas spelare som tränaren Thomas Tuchel.

Och inte blev det bättre när Chelseas målvakt Edouard Mendy skulle sparka bort bollen, men träffade Liverpools Jordan Henderson. En aktion som resulterade i ett gult kort på senegalesen.

– De är vansinniga. Det kommer bli eftersnack om det här, räkna med det, säger Viaplays Anders Bjuhr.

Experten Martin Åslund:

– Jag tycker nog ändå att domaren gör rätt som blåser straff. Även om det inte ska vara straff om bollen studsar upp på armen via en annan kroppsdel. Det är en aktiv rörelse där jag tycker att det ska vara straff. Däremot kan man ju önska att det kanske inte skulle vara rött kort. Det hade räckt med ett gult, säger han.

Trots en man mindre på planen lyckades Chelsea hålla undan i den andra halvleken och matchen slutade 1-1.

– Fantastisk insats, säger tränaren Thomas Tuchel till Sky Sports.

Azpilicueta: ”Dubbelt bestraffade”

När han ombes kommentera det röda kortet svarar han:

– Man måste acceptera beslutet. Kanske hade han ändrat sitt beslut om han sett rörliga bilder. I slutändan kanske det inte hade förändrat något. Jag gillar inte röda kort generellt, då det förstör matcherna.

Lagkaptenen Cesar Azpilicueta:

– Hårt. Jag tycker synd om Reece. Domaren fick direktiv från VAR-rummet att ge honom det (det röda kortet). Han gick till skärmen för att se en repris. Vi blev dubbelt bestraffade. Vi var arga, men man måste lugna ner sig och hitta en gemensam väg framåt inom laget. Jag tycker att laget kämpade bra och vi hade de två kanske bästa chanserna i den andra halvleken.

Annons | Svenska spel sport & Casino AB

Blir det Sverige eller Belgien som får fira på Friends?
Den som vet mest, vinner mest.
Åldersgräns 18 år. Stödlinjen.se
Till Oddset