Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Ljungbergs ord – efter tränardebuten i Arsenal

Foto: Viasat
Foto: Viasat
Foto: MICHAEL ZEMANEK/BPI/SHUTTERSTOCK / MICHAEL ZEMANEK/BPI/SHUTTERSTOCK SHUTTERSTOCK
Foto: MICHAEL ZEMANEK/BPI/SHUTTERSTOCK / MICHAEL ZEMANEK/BPI/SHUTTERSTOCK SHUTTERSTOCK

Ny tränare - samma defensiva problem. 

Arsenal var rejält illa ute två gånger om i Fredrik Ljungbergs tränardebut. 

Men svensken räddades av stortstjärnan Pierre-Emerick Aubameyang som med sina två mål fixade 2-2.  

– Jag fick nog hjärtattack två gånger, säger Ljungberg. 

Fredrik Ljungberg är Sveriges första huvudtränare i Premier League sedan Sven-Göran Eriksson basade över Manchester City 2008.

Men han fick en mardrömsstart.

Efter att hans Arsenal kontrollerat de första 20 minuterna i bortamatchen mot Norwich och vaskat fram en handfull lägen kom kallduschen - inte lite på grund av Arsenals svaga defensiv. 

Kaosscener i Fredrik Ljungbergs debut

Norwich kontrade genom stekhete finländaren Teemu Pukki som via en Arsenalförsvarare satte dit 1-0 till Norwich.

Bara minuter senare kunde ångesten vara som bortblåst. I stället blev den än värre då Arsenal fick en straff, men Pierre-Emerick Aubayemang missade.

Där hade dock Arsenal änglavakt. VAR-domarna såg att Max Aarons sprang in för tidigt i straffområdet och Aubameyang fick en ny chans.  

På sitt andra försök var Aubameyang säkerheten själv och kvitterade till 1-1.

– Jag fick nog hjärtattack två gånger. Men från vad jag hörde var domslutet solklart. Därefter var det viktigaste att Aubameyang hade mental styrka till att sätta straffen på sitt andra försök, säger Ljungberg.

I slutet på första halvlek var olyckan framme igen för Arsenal skakiga defensiv. Norwich fick bekvämt avancera med bollen längs vänsterkanten och bollen hittade in till Todd Cantwell som ohotad kunde placera in 2-1. 

Aubameyang räddade Arsenal och Ljungberg

Där och då såg det extremt mörkt ut för Ljungberg och hans Arsenal, men räddningen kom - i form av tidigare nämnda Aubameyang. 

Efter en hörna kunde han slå in 2-2 och rädda klubben från ett riktigt fiasko. I slutskedet av matchen var det bottengänget Norwich som pressade på och var farligast, men Arsenal red ut stormen och fixade en poäng. 

Arsenal har dock åtta raka matcher utan seger nu. 

– Vi startade matchen bra. Det är så vi vill spela fotboll. Men vi måste jobba på våra omställningar. Vi dominerade men de bryter oss för lätt. I början såg jag mycket saker vi har jobbat på under träning, men vi måste göra mål och ta ledningen. I den andra halvleken blev vi lite trötta. Vi har definitivt saker att jobba på, säger Ljungberg.