Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Kaoset: United bryter sig loss

Foto: IMAGO SPORTFOTODIENST VIA WWW.IMAGO-I / IMAGO IMAGES/SPORTIMAGE WWW.IMAGO-IMAGES.DE

Kaoset kring Super League fortsätter.

Manchester United lämnar nu den europeiska klubborganisationen ECA.

Samtidigt avsäger sig klubbens vd Ed Woodward sina uppdrag inom Uefa, skriver Sky Sports.

Under söndagskvällen bekräftade italienska Sky att de tre jätteklubbarna Juventus, Milan och Inter lämnar ECA, organisationen för europeiska klubblag.

I samma veva stod det klart att Juve-presidenten Andrea Agnelli lämnar sina uppdrag inom organisationen

Detta som ett steg närmare Super League.

Samtalen mellan klubbarna har pågått i flera år, men det är först de senaste dagarna som saker på allvar börjat röra på sig. Under helgen stod det klart att tolv europeiska jätteklubbar har för avsikt att lämna Uefas officiella turneringar för att gå samman och bilda ”Super League” - en turnering som drivs i klubbarnas regi.

Manchester United lämnar ECA

Nu uppges ytterligare en maktfaktor inom europeisk fotboll bryta sig loss, nämligen Manchester United.

Enligt Sky Sports har Premier League-klubben, liksom sina italienska gelikar, nu lämnat ECA och klubbens vd Ed Woodward ska ha avsagt sig sina officiella uppdrag inom det europeiska fotbollsförbundet.

Planerna för ”The Super League” har mötts av ramaskri från supporterhåll. Detta då klubbarna vill ha full kontroll över turneringen och därmed inte behöver tävla om en plats i den. Tanken är att 20 klubbar ska delta varje år, varav 15 platser ska vara fasta.

De tolv klubbar som uppges vara överens om att bilda ”The Super League” är: Manchester United, Manchester City, Chelsea, Arsenal, Tottenham, Liverpool, Real Madrid, Atlético Madrid, Barcelona, Milan, Inter och Juventus.