Foto: MARC ATKINS / MARC ATKINS / OFFSIDE/IBL OFFSIDE SPORTS PHOTOGRAPFoto: MARC ATKINS / MARC ATKINS / OFFSIDE/IBL OFFSIDE SPORTS PHOTOGRAP
 Foto: MARC ATKINS / MARC ATKINS / OFFSIDE/IBL OFFSIDE SPORTS PHOTOGRAP
Foto: XU JINQUAN / STELLA PICTURES PHOTOSHOTFoto: XU JINQUAN / STELLA PICTURES PHOTOSHOT
 Foto: XU JINQUAN / STELLA PICTURES PHOTOSHOT

Kane nobbas - trots tidernas målrekord

Publicerad

Han hade ett makalöst 2017.

Och slog alla tiders målrekord i Premier League.

Men Harry Kane får inte plats i "Årets lag" – som röstats fram av supportrar på Uefas hemsida. 

Harry Kane rundade av julhelgen med att göra tre mål hemma mot Southampton på annandagen.

I och med 24-åringens hattrick noterades han för sitt 37:e Premier League-mål under kalenderåret 2017, vilket innebar att han slog Alan Shearers 22 år gamla målrekord i ligan.

Totalt gjorde den engelske anfallaren 56 mål under året om man räknar med målen för Tottenham och det engelska landslaget, fler än någon annan spelare i de fem stora europeiska fotbollsligorna.

Real Madrid dominerar laget

Men det räckte inte hela vägen för att komma med i Uefas "Årets lag" som röstats fram av 8,8 miljoner supportrar på det europeiska fotbollsförbundets hemsida. 

Inte heller världens dyraste fotbollsspelare genom tiderna, Paris Saint-Germains Neymar, finns med i den stjärnspäckade elvan.

Inte heller Manchester Uniteds omhuldade målvakt David De Gea. I stället tar Juventus minst sagt rutinerade burväktare Gigi Buffon plats mellan stolparna i en startelva som domineras kraftigt av de regerande Champions League-mästarna Real Madrid.

Real Madrid har fem spelare med i laget och mittbacken Sergio Ramos är populärast av samtliga spelare. Ramos tog plats i 73,7 procent av  alla laguttagningar (lagkamraten Cristiano Ronaldo endast 55,7 procent)

 

Uefa:s årets lag 2017

Gigi Buffon (Juventus) – Uttagen i 41.8% av lagen

---

Dani Alves (PSG): 42.7%

Sergio Ramos (Real Madrid): 73.7%

Giorgio Chiellini (Juventus): 37.1%

Marcelo (Real Madrid): 70%

---

Kevin De Bruyne (Manchester City): 52.2%

Toni Kroos (Real Madrid): 43.3%

Luka Modric (Real Madrid): 48.5%

Eden Hazard (Chelsea): 38%

--

Lionel Messi (Barcelona): 59.8%

Cristiano Ronaldo (Real Madrid): 55.7%

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde? Följ SportExpressen på Facebook, Twitter och Instagram.

Expressen
Till Expressens startsida

Mest läst i dag