Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Kane är ”frustrerad” – kan vilja lämna Spurs

Foto: NEIL HALL / STELLA PICTURES / PA
Foto: RUI VIEIRA / AP TT NYHETSBYRÅN

Harry Kane är frustrerad – och kommer vilja lämna Tottenham om laget missar att ta sig till Champions League. 

Det skriver The Athletic som uppger att stjärna kan hamna i Manchester City och Manchester United i framtiden. 

Tottenham kämpar för att kvalificera sig till Champions League. Men om de misslyckas kommer lagets stora stjärna, Harry Kane, jobba för att få lämna klubben, enligt The Athletic. 

Nyhetssajten skriver att anfallaren håller på att ”tappa tålamodet” och är ”frustrerad” övar att laget inte utvecklas. Kane skrev ett sexårskontrakt med klubben 2018, men kan alltså kräva att bli såld i sommar. 

Kane har chansen att vinna sin första stora titel med Spurs som spelar final mot Manchester City i Carabao Cup den 25:e april, men stjärnan känner att klubben kommer få det svårt att vinna Premier League eller Champions League framöver. 

Kan ersätta Agüero 

Athletic skriver att det är första gången i sin karriär som Kane börjar föreställa sin framtid någon annanstans. Men om stjärnan ska kunna lämna Tottenham krävs det att en klubb är beredd att betala en rejäl övergångssumma. Enligt uppgifter ska de båda Manchester-klubbarna vara intresserade av att ha anfallaren i laget. City behöver en ersättare till Sergio Agüero som kommer att lämna klubben. 

Även United är i behov av en anfallare för att kunna vara med och utmana Premier League-titeln nästa säsong. 

Men enligt nyhetssajten kan Kane även tänka sig en flytt utomlands, där ett återförande med Mauricio Pochettino i PSG anses vara aktuellt. 

Harry Kane har gjort 29 mål och 16 assist under den pågående säsongen. Anfallaren har tillhört klubben sedan 2009. Tottenham ligger på sjätteplats efter 30 spelade matcher.