Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Källström: "Det borde vara slut för Wenger"

Kim Källström. Foto: SIMON HASTEGÅRD / BILDBYRÅN
Arsene Wenger, Arsenal-tränare. Foto: JAMES MARSH/BPI/REX/SHUTTERSTOCK / JAMES MARSH/BPI/REX/SHUTTERSTOCK REX FEATURES

Kim Källström är starkt kritisk till Arsene Wengers framtid i Arsenal. Eurosports expert är dessutom skeptisk till om en titel i Europa League kan rädda fransmannen. 

– Det bör vara slut till sommaren för Wenger, säger Kim Källström i ett pressmeddelande. 

Kim Källström blev något oväntat utlånad till Arsenal under våren 2014. Han var då 31 år gammal och karriären hade peakat, men Källström fick göra ett par matcher under Arsene Wengers styre. 

Från flera håll höjs nu rösterna om att Wenger bör lämna tränarrodret i Londonklubben. Kim Källström stämmer in i kritiken mot Wenger. 

– Det bör vara slut till sommaren för Wenger men jag har svårt att se att de ska sparka honom innan dess. Han har gjort så mycket för klubben, han är inte bara en tränare utan står för något större. Det är en väldigt speciell situation som Arsenal befinner sig i eftersom han varit där så länge. En tränare med kortare tid i klubben hade förmodlingen varit borta redan, säger Eurosports Kim Källström i ett pressmeddelande.  

LÄS MER: Europa League – spelschema, matcher och resultat. 

"Varit nattsvart och håglöst"

Arsenal har en urusel trend den senaste tiden. Man har blivit utspelade vid två tillfällen mot Manchester City, man förlorade hemma mot Östersund samt senast mot Brighton på bortaplan. 

– I de senaste matcherna har det varit nattsvart. De har ingen plan, inget självförtroende och ser håglösa ut. Känslan när man tittar på dem är att de helt saknar harmoni, säger Källström till

Vill "Gunners" kvalificera sig till Champions League nästa år verkar den enda vägen dit vara genom att vinna Europa League. I ligan ligger man nämligen sexa, långt upp till fyran.

Källström menar att en titel i Europa League möjligen kan rädda Wenger.  

– Då avslutar man åtminstone säsongen med en titel, tar sig till Champions League och går in med en positiv känsla. Om det räddar honom eller inte är svårt att säga. De måste satsa hårt på Europa League nu, precis som Manchester United gjorde förra året, så det blir det räddningsplanka för säsongen och möjligen för Wenger. 

Arsenal ställs mot Milan i Europa League. 

LÄS MER: VM 2018 – alla grupper, datum och spelschema.

LÄS MER: Sveriges grupp och spelschema i fotbolls-VM. 

LÄS MER: Stor ranking – betyg och kommentar på alla 32 VM-lag.

LÄS MER: Så spelas åttondelsfinalerna i Champions League