Kim Källström. Foto: SIMON HASTEGÅRD / BILDBYRÅNKim Källström. Foto: SIMON HASTEGÅRD / BILDBYRÅN
Kim Källström. Foto: SIMON HASTEGÅRD / BILDBYRÅN
Arsene Wenger, Arsenal-tränare. Foto: JAMES MARSH/BPI/REX/SHUTTERSTOCK / JAMES MARSH/BPI/REX/SHUTTERSTOCK REX FEATURESArsene Wenger, Arsenal-tränare. Foto: JAMES MARSH/BPI/REX/SHUTTERSTOCK / JAMES MARSH/BPI/REX/SHUTTERSTOCK REX FEATURES
Arsene Wenger, Arsenal-tränare. Foto: JAMES MARSH/BPI/REX/SHUTTERSTOCK / JAMES MARSH/BPI/REX/SHUTTERSTOCK REX FEATURES

Källström: "Det borde vara slut för Wenger"

Publicerad

Kim Källström är starkt kritisk till Arsene Wengers framtid i Arsenal. Eurosports expert är dessutom skeptisk till om en titel i Europa League kan rädda fransmannen. 

– Det bör vara slut till sommaren för Wenger, säger Kim Källström i ett pressmeddelande. 

Kim Källström blev något oväntat utlånad till Arsenal under våren 2014. Han var då 31 år gammal och karriären hade peakat, men Källström fick göra ett par matcher under Arsene Wengers styre. 

Från flera håll höjs nu rösterna om att Wenger bör lämna tränarrodret i Londonklubben. Kim Källström stämmer in i kritiken mot Wenger. 

– Det bör vara slut till sommaren för Wenger men jag har svårt att se att de ska sparka honom innan dess. Han har gjort så mycket för klubben, han är inte bara en tränare utan står för något större. Det är en väldigt speciell situation som Arsenal befinner sig i eftersom han varit där så länge. En tränare med kortare tid i klubben hade förmodlingen varit borta redan, säger Eurosports Kim Källström i ett pressmeddelande.  

LÄS MER: Europa League – spelschema, matcher och resultat. 

"Varit nattsvart och håglöst"

Arsenal har en urusel trend den senaste tiden. Man har blivit utspelade vid två tillfällen mot Manchester City, man förlorade hemma mot Östersund samt senast mot Brighton på bortaplan. 

– I de senaste matcherna har det varit nattsvart. De har ingen plan, inget självförtroende och ser håglösa ut. Känslan när man tittar på dem är att de helt saknar harmoni, säger Källström till

Vill "Gunners" kvalificera sig till Champions League nästa år verkar den enda vägen dit vara genom att vinna Europa League. I ligan ligger man nämligen sexa, långt upp till fyran.

Källström menar att en titel i Europa League möjligen kan rädda Wenger.  

– Då avslutar man åtminstone säsongen med en titel, tar sig till Champions League och går in med en positiv känsla. Om det räddar honom eller inte är svårt att säga. De måste satsa hårt på Europa League nu, precis som Manchester United gjorde förra året, så det blir det räddningsplanka för säsongen och möjligen för Wenger. 

Arsenal ställs mot Milan i Europa League. 

LÄS MER: VM 2018 – alla grupper, datum och spelschema.

LÄS MER: Sveriges grupp och spelschema i fotbolls-VM. 

LÄS MER: Stor ranking – betyg och kommentar på alla 32 VM-lag.

LÄS MER: Så spelas åttondelsfinalerna i Champions League

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde? Följ SportExpressen på Facebook, Twitter och Instagram.

Expressen
Till Expressens startsida

Mest läst i dag