Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Fiasko för United – Lindelöf ifrågasätts

Foto: ROBBIE STEPHENSON/JMP/SHUTTERSTOCK / ROBBIE STEPHENSON/JMP/SHUTTERSTOCK SHUTTERSTOCK
Foto: WALLACE WOON / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN

Manchester United åkte på en stjärnsmäll mot Crystal Palace med 1-2.

I 93:e minuten tabbade sig David de Gea – och Victor Nilsson-Lindelöf kritiserades för sitt ingripande på första målet. 

– De gjorde två mycket enkla mål, säger Ole-Gunnar Solskjaer enligt BBC.

Det var den första gången Crystal Palace besegrade Manchester United i Premier League – någonsin.

Tillsammans med Harry Maquire, som rekordvärvades från Leicester, har Victor Nilsson-Lindelöf hyllats efter Manchester United två inledande Premier League-matcher.

Men hemma mot Crystal Palace blev det ett steg tillbaka för svensken. 

Nilsson Lindelöf förlorade en nickduell med Jeffrey Schlupp i 32:a minuten, vilket gav Jordan Ayew öppen gata som enkelt kunde placera in bollen bakom David de Gea i United-målet. 

Lindelöf kritiserades för sitt ingripande: 

Svensken kritiseras

– ”Smash and grab” för Palace. Lindelöfs fel. En lång inspark, Lindelöf förlorar duellen med Schlupp och ingen markerar Ayew. Det där är Lindelöf 2017, skriver Samuel Luckhrust, fotbollsreporter på Manchester Evenings News, på Twitter. 

Manchester-tidningen satte betyg på spelarna i halvlek. Svensken fick en trea, vilket var det sämsta betyget i United. 

”Fruktansvärt försvar”

– Fruktansvärt försvar vid målet, kommentarade Manchester Evenings News svenskens instats efter de första 45 minuterna. 

Även backkollegan Maguire får ta emot kritik. 

– Han är fortfarande tio meter ifrån där det händer. Sedan är han inte snabb nog för reparera misstaget från den dåliga positionen, skriver Duncan Castles, reporter på Sunday Times.  

– Det var ganska enkelt för Crystal Palace. Det finns många frågetecken här. Jag tycker att Harry Maguire var för långsam i hemjobbet. Luke Shaw gjorde inte heller något för att hjälpa sina mittbackar. Nu är det uppförsbacke för United, skriver den tidigare Arsenal-backen Martin Keown.

 

Rashford missade straff 

United hade inför målet dominerat matchen fullständigt men inte lyckats göra något mål.

Men i den andra halvleken kom chansen. Manchester United tilldelades en straff och den här gången var det inte Paul Pogba som steg fram. Fransmannen missade chansen att ge United ledningen i den andra omgången mot Wolves från elva meter och därefter ska managern Ole-Gunnar Solskjaer utsett Marcus Rashford till sin förste straffskytt, enligt engelska medier. 

Och mycket riktigt var det den unga engelsmannen som klev fram. Men det gick inte den här gången heller för United. Rashford prickade den vänstra stolpen och ställningen 0–1 var intakt. 

– Två matcher, två missade straffar. Ibland händer det, men om vi hade satt dem hade hade det blivit en annan historia. Om vi fortsätter att sätta oss i de här positionerna kommer vi få fler straffar och göra mål, säger Solskjaer. 

Men kvitteringen kom. I den 89:e minuten kvitterade nyförvärvet från Swansea Daniel James. 19-åringen smekte in bollen läckert i det bortre krysset och 1–1 var ett faktum. 

United jagade därefter ledningsmålet. Men i stället kom mardrömmen för hemmafansen på Old Trafford. I matchminut 92 gjorde Patrick Van Aanholt 1–2 efter en ordentlig tavla av United-målvakten David de Gea. 

– Den är en ”Rembrandt”, sa Niklas Holmgren i Viasat och syftade på de Geas ingripande. 

Det var den första gången Crystal Palace besegrade Manchester United i Premier League – någonsin. 

– Det är klart att det svider efter det klubben har gått igenom. Folk kanske säger att det inte är rättvist, men United måste skapa mer, säger Bojan Djordjic i Viasat.

Uniteds manager Ole Gunnar Solskjaer var så klart besviken efter nederlaget. 

– Vi var inte tillräckligt kliniska framför målet och de gjorde två mycket enkla mål. Jag tycker att vi fick ihop vårt spel under den andra halvleken, men vi kunde inte träffa mål. Vi dominerade matchen, men vi kontrollerade den inte, säger  Solskjaer. 

https://twitter.com/samuelluckhurst/status/1165270796593434625https://twitter.com/DuncanCastles/status/1165272508733505537https://twitter.com/lauriewhitwell/status/1165270893330874372
Se mer om Premier League.