Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Kalldusch för City – efter VAR-drama

Foto: RUI VIEIRA / AP TT NYHETSBYRÅN
Foto: PAUL CURRIE/SHUTTERSTOCK / PAUL CURRIE/SHUTTERSTOCK SHUTTERSTOCK

Kalldusch för Manchester City. 

Southampton spelade 0-0 på Etihad efter VAR-drama.

– Vi förlorade mer bollar än vanligt, säger Pep Guardiola. 

Manchester City stod för en urladdning när de under veckan körde över RB Leipzig med 6-3 i Champions League-gruppspelet. Under lördagen tog de emot Southampton på Etihad, och det blev ingen enkel historia. 

City öste på från början men kom aldrig till några heta målchanser och första halvleken slutade mållöst. I den andra halvleken urartade matchen.

Sterling trodde att han avgjorde

 I den 63:e matchminuten drog Kyle Walker ner Stuart Armstrong när denne skulle komma till avslut. Först blåste domaren Jonathan Moss för straff och rött kort på Walker – men efter att ha VAR-granskat situationen blev det istället frispark för hemmalaget. 

– Jag vet inte hur det där inte kan vara straff, säger experten Clinton Morrison i Sky sports. 

Men straff blev det alltså inte och City forcerade för ett ledningsmål och var ytterst nära när Raheem Sterling nickade in 1-0 i den 92:e matchminuten. Men efter en ännu en lång VAR-granskning dömdes den bort för offside. Southampton höll emot och matchen slutade 0-0. Därmed tappar Manchester City två värdefulla poäng i jakten på de övriga topplagen. 

– Det var en tajt match. Vi hade problem i uppbyggnadsfasen. Det var inte bra. Vi förlorade mer bollar än vanligt och känslan var att det inte var riktigt bekvämt. Resultatet är rättvist, säger Pep Guardiola och får sedan frågan om VAR-situationerna. 

– Jag har inte sett något, varken den ena eller den andra situationen. Inte ens i omklädningsrummet ville jag se det. 

Annons | Svenska spel sport & Casino AB

Engelsk fotboll och miljoner i potten varje vecka.
Hittar du 13 rätt?
Åldersgräns 18 år. Stödlinjen.se
Till Oddset