Juventus besked till United om Ronaldo

Cristiano Ronaldo.
Foto: IPA / IPA/SIPA USA SIPA USA
Manchester Uniteds tränare Ole Gunnar Solskjaer.
Foto: PAUL ELLIS / AP TT NYHETSBYRÅN

Cristiano Ronaldo uppgavs lämna Juventus i sommar. 

Nu svarar storklubben på ryktarna. 

– Vi har inte fått några indikationer på att han vill lämna, säger Juves sportchef Federico Cherubini enligt Manchester Evening News.  

Juventus har haft en svag säsong under tränaren Andrea Pirlo. De säkrade Champions League-spel i den allra sista omgången och därefter fick Pirlo sparken – in kom i stället Massimiliano Allegri, som tränade laget fram till 2019. 

Mitt i allt kaos har det kommit rapporter om att lagets allra största stjärna, Cristiano Ronaldo, vill lämna Turin. Portugisen kopplades direkt ihop med en comeback till Manchester United. Juventus uppgavs också ha en vilja att släppa Ronaldo på grund av den skyhöga lönen. 

Danilo: ”Han kommer stanna med oss”

Men nu sätter Juventus ned foten – Cristiano Ronaldo kommer att stanna i Serie A. 

– Vi har inte fått några indikationer på att Ronaldo vill lämna. Vi behöver inte prata om en övergång och Juventus behöver inte sälja honom. Vi pratar om en spelare som har gjort 36 mål på 44 matcher förra säsongen. Vi är glada för att han kommer ansluta till truppen efter semestern, säger Juves nye sportchef Federico Cherubini enligt Manchester Evening News. 

Även lagkamraten Danilo är inne på samma spår. 

– Det är viktigt för oss att ha Ronaldo. Han gör mål och är dessutom en bra vän. Vi har känt varandra sen tiden i Real Madrid. Ronaldo kommer att stanna med oss nästa säsong. 

Enligt MEN är Ronaldo inte prio för Manchester United och Ole Gunnar Solskjaer den här sommaren.