Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

United bekräftar – Solskjaer tar över

Foto: IMAGO SPORTFOTODIENST / IMAGO/COLORSPORT IMAGO SPORTFOTODIENST
Foto: PETER POWELL / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN

Nu står det klart vem som ersätter José Mourinho.

Ole Gunnar Solkjaer blir Manchester Uniteds tränare säsongen ut, bekräftar klubben på Twitter. 

Manchester Uniteds metod för att ersätta José Mourinho blir en tvåstegsraket, meddelade klubben i går. I sommar ska man presentera en permanent ersättare till den sparkade portugisen, men dessförinnan ska en tillfällig tränare styra klubben säsongen ut.

Solkjaer tar över United

Den tillfällige tränaren blir före detta United-spelaren Ole Gunnar Solkjaer, känd som dödligt effektiv inhoppare under sir Alex Fergusons tid i klubben. Solkjaer, som kommer från tränarjobb i norska toppklubben Molde, är mest känd för sitt ikoniska mål i Champions League-finalen mot Bayern München 1999.

– Manchester United har en plats i mitt hjärta och det är fantastiskt att komma tillbaka i den här rollen. Jag ser verkligen fram emot att få jobba med den här väldigt begåvade spelartruppen, personalen och alla i klubben, säger Solkjaer i ett uttalande på Uniteds hemsida.  

”Ska ena spelarna”

Mike Phelan, sir Alex Fergusons före detta assisterande tränare, får nu samma roll jämte Solkjaer. 

Ed Woodward, Uniteds viceordförande, var mannen som under gårdagen meddelade Mourinho att han hade fått sparken. Han påstås också ha handplockat Solkjaer.

– Ole är en klubblegendar med stor erfarenhet, både på planen och i tränarroller. Hans historia i Manchester United betyder att han lever och andas kulturen här och alla är jätteglada över att ha honom och Mike Phelan tillbaka. Vi är säkra på att de kommer att lyckas ena spelarna och supportrarna under andra halvan av säsongen, säger Woodward.

Solkjaer skrev nyligen på en kontraktsförlängning med Molde, och det verkar som att han ska återvända till klubben när sejouren i United är över.

– Vi är positiva till att låna ut Ole Gunnar, vi önskar både honom och klubben lycka till, säger Molde-basen Öystein Neerland.

 

Vill du ha mer sport i ditt flöde? Följ SportExpressen på Instagram! 

https://www.instagram.com/p/BrkGduoA14h/