Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Skjuts upp – efter massiva protester

Foto: BARRINGTON COOMBS / STELLA PICTURES / PA
Foto: ANDY BARTON/SOPA IMAGES/SHUTTERS / ANDY BARTON/SOPA IMAGES/SHUTTERS SHUTTERSTOCK
1 / 7

Manchester United skulle ta emot Liverpool hemma på Old Trafford.

Men inför matchen protesterade tusentals supportrar mot ägarfamiljen Glazers.

Efter att supportrar bröt sig in på arenan och hindrade spelarbussen att anlända, blev matchen uppskjuten till ett annat datum.

Efter debaclet och det efterföljande kaoset med Super League har röster höjts inom supporterleden i Manchester United. De största klagomålen är riktade mot de amerikanska ägarna, familjen Glazer.

Anti-Glazer movement är en rörelse supportrar som har arrangerat protester emot ägarna och under söndagen, inför hemmamatchen mot rivalen Liverpool, hade protesterande supportrar brutit sig in på arenan Old Trafford och intog planen.

Solskjaer: ”Viktigt att lyssna på fansen”

Inför den planerade protesten uttalade sig tränaren Ole Gunnar Solskjaer.

– Det är viktigt att fansens åsikter blir lyssnade på och att vi kommunicerar bättre. Mitt jobb är att fokusera på fotbollssidan och att vi har det bästa möjliga laget, sa han enligt Manchester Evening News.

Förra veckan protesterade över 1000 supportrar till storklubben utanför arenan med skyltar där de kallade Glazer-familjen för ”själviska” och ”giriga”.

Spelarbussen blockerad av fansen

Hotellet Lowry, där spelartruppen samlades innan matchen, blockerades av demonstranter och stora polisstyrkor försökte att få fram Manchester Uniteds spelartrupp till Old Trafford, enligt Tv2. 

Neville: ”En ursäkt räcker inte”

Manchester United-legendaren tillika Sky Sports-experten Gary Neville uttalade sig om händelserna.

– I dag är det ilska. Jag hoppas att det växlar över till att de mobiliserar sig för reform. Jag kanske är naiv, men Manchester United och Liverpool är ligans förfäder, som ska distrubera deras rikedom med resten av familjen (ligan). Men de har bara utövat girighet och försökte att behålla alla pengar för sig själva. En ursäkt räcker inte, säger han i Sky Sports.

Matchen kommer inte att spelas under söndagen

Matchen blev tillslut uppskjuten till ett annat datum, bekräftade Manchester United i ett uttalande.

”Efter diskussion med polisen, Premier League och klubbarna har matchen blivit framskjuten på grund av säkerhetsskäl kring protesten i dag. Diskussioner förs nu med Premier League angående ett nytt datum. Våra fans är passionerade kring klubben och vi förstår deras rättighet i att uttrycka sig med en fredlig protest. Dock beklagar vi störningen som det har orsakat och aktionerna som satte polisen, fans och personal i fara”