Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Klart: Mourinho sparkas direkt

Foto: PETER POWELL / STELLA PICTURES / PA

Tottenhams klubbledning har fått nog.

José Mourinho får sparken.

– Vi vill tacka honom och hans tränarstab för deras insatser, säger ordföranden Daniel Levy.

Vem som ersätter Mourinho? En 29-årig doldis.

José Mourinho, 58, kom till Tottenham i november 2019 efter att Mauricio Pochettino fått sparken. Han lyckades då lyfta upp klubben från den undre halvan till sjätte plats i Premier League.

Men den här säsongen har det gått tyngre. Framför allt på slutet.

Tottenham spelade 2-2 mot Everton i fredags och har nu bara vunnit en av sina sex senaste matcher. De parkerar på sjunde plats i Premier League och blev utslagna från Europa League av Dinamo Zagreb.

Många röster har höjts om att Mourinho borde tvingas bort från klubben. Och nu blir det alltså så.

Doldis tar över Tottenham

Tottenham meddelar på sin hemsida att José Mourinho har fått sparken.

– José och hans tränarstab har varit här under några av klubbens mest prövande tider. Han är ett äkta proffs som visat en enorm styrka under den här pandemin, säger ordföranden Daniel Levy.

Han fortsätter:

– Personligen har jag uppskattat att arbeta ihop med honom och det är beklagligt att saker och ting inte blivit som vi båda hade hoppats. Han kommer alltid vara välkommen hit och vi vill tacka honom och hans tränarstab för deras insatser.

Tottenham skriver också på sin hemsida att det blir Ryan Mason som leder dagens träning med A-laget. Ni känner kanske igen namnet? Mason spelade för Tottenham fram till 2016 innan han avslutade karriären två år senare, då i Hull City. Han är blott 29 år gammal och har under de senaste tre åren varit en del av tränarstaben i Tottenhams akademilag.

Nu kliver han rakt in i hetluften. Redan på onsdag spelar Tottenham mot Southampton i Premier League och på söndag är det ligacupfinal mot Manchester City.


LÄS MER: Så blir nya Super League – Tottenham en av klubbarna

LÄS MER: Noa Bachner: ”Bryr ni er inte om vad supportrarna tycker?”

LÄS MER: Karl-Erik Nilsson: ”Övriga storklubbar fördes bakom ljuset”