Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

”Folk har sagt till mig att jag är en jubelidiot”

Foto: LEE SMITH / REUTERS BILDBYRÅN
Foto: RICHARD LEE/SHUTTERSTOCK / RICHARD LEE/SHUTTERSTOCK SHUTTERSTOCK

För två veckor sedan fick Newcastle nya ägare.

Nu har de gjort sin första förändring av den sportsliga organisationen.

Tränaren Steve Bruce får sparken.

– Jag tror att det här var mitt sista jobb. Det har varit väldigt, väldigt tufft. Att aldrig vara önskad, att känna att folk vill att jag ska misslyckas, säger han.

I början av oktober blev affären klar. Klassiska Newcastle United köptes av det saudiska investmentbolaget Public Investment Fond (PIF) som ägs av Saudiarabiens kronprins Mohammed bin Salman. 

Att det är PIF som köper Newcastle har väckt kritik. Bland annat på grund av att Mohamed bin Salman anklagas för att ligga bakom mordet på journalisten Jamal Khashoggi 2018. Därtill är demokratiska val förbjudna i landet, och det finns dokumenterade rapporter om tortyr. 

Newcastle sparkar Steve Bruce

Redan när köpet genomfördes började rykten göra gällande att tränaren Steve Bruce skulle få sparken. Trots det ledde Bruce laget i helgens match mot Tottenham. 

Men nu står det klart att Bruce, som lett laget i två säsonger, får lämna klubben. På sin hemsida meddelar Newcastle att han får sparken.

– Det här är en klubb med ett massivt stöd. Jag hoppas att de nya ägarna kan ta klubben framåt, dit vill alla vill att den ska vara. Jag önskar alla lycka till för resten av den här säsongen och längre fram i framtiden, säger Bruce i ett pressmeddelande. 

I Newcastle spelar den svenske landslagsbacken Emil Krafth. Tills vidare kommer laget att ledas av den assisterande tränaren Graeme Jones. 

Att Steve Bruce någon gång skulle få sparken av Newcastle stod skrivet i stjärnorna.

I en intervju med The Telegraph berättar han om den tunga tiden.

– Jag tror att det här var mitt sista jobb. Det har varit väldigt, väldigt tufft. Att aldrig vara önskad, att känna att folk vill att jag ska misslyckas och höra folk säga att jag faktiskt kommer misslyckas. Att jag är en jubelidiot rent taktiskt, säger Bruce till tidningen.