Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Slår till direkt i sin återkomst

Foto: JAVIER GARCIA/SHUTTERSTOCK / JAVIER GARCIA/SHUTTERSTOCK SHUTTERSTOCK
Foto: NEIL HALL / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN

Romelu Lukaku lämnade Chelsea 2014. 

Nu är han tillbaka till i London, men besked. 

I derbyt mot Arsenal gjorde han 1–0 för sitt Chelsea, efter 15 minuter. 

Romelu Lukaku tillhörde Chelsea mellan 2011 och 2014, men spelade bara tio matcher. Han var först utlånad till West Bromwich innan han lånades ut till Everton, innan han gick dit permanent. 

 2017-2019 spelade han I Manchester United innan han anslöt till Inter 2019. 

Den 12 augusti blev det klart att belgaren återvände till Chelsea för en rekordsumma. Journalisten Fabrizio Romano meddelade att övergångssumman låg på cirka 1,2 miljarder kronor och att årslönen skulle ligga på 122 miljoner kronor. 

Målskytt direkt

Chelsea vann sin premiärmatch mot Crystal Palace med 3–0, men utan storstjärnan Lukaku. Hans premiär i återkomsten kom på söndagen i derbyt mot Arsenal på Emirates Stadium. 

I den 15 minuten anföll Chelsea med fart och bollen spelades in från högerkanten av Reece James och Romelu Lukaku dundrade in bollen i mål. 

15 minuter behövde belgaren för att skriva in sig i målprotokollet i sin återkomst. 

Reece James skullen även bli målskytt själv. I den 34 minuten ökade Chelsea på sin ledning efter ett klockrent avslut av James i det bortre krysset. 

2-0 blev också slutresultatet, och därmed har Chelsea inlett Premier League med två raka segrar. För Arsenal är säsongsinledningen det motsatta. ”The Gunners” har spelat två matcher, förlorat båda och inte gjort ett enda mål. 

.  

Annons | Svenska spel sport & Casino AB

Blir det Sverige eller Belgien som får fira på Friends?
Den som vet mest, vinner mest.
Åldersgräns 18 år. Stödlinjen.se
Till Oddset