Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Stjärnan är klar för storklubben

Foto: MICHAEL REGAN/NMC POOL / STELLA PICTURES / PA

Leroy Sané, 24, är klar för Bayern München, enligt Bild. 

Tyska giganten kommer betala 550 miljoner kronor. 

Yttern uppges få en monsterlön: 170 miljoner kronor per år. 

Det har länge varit på gång men nu verkar övergången vara klar. Trovärdiga tyska tidningen Bild skriver att Bayern München och Manchester City är överens om Leroy Sané. Den offensive yttern har varit skadad hela säsongen men började under våren sin återhämtning och förväntas vara spelklar när säsongen 2020/21 drar i gång senare under hösten. 

Tidningen skriver vidare att kontraktet sträcker sig fram till 2025 och övergångssumman uppges landa på 550 miljoner kronor. 

Ville inte förlänga

Sané kom till Manchester City 2016 från Schalke och kostade då närmare 330 miljoner kronor. Han har sedan dess stått för 39 mål på 135 matcher. 

Enligt uppgifter återstår pappersarbetet innan övergången blir helt officiellt. 

Sky skriver att tysken får en monsterlön. Närmare bestämt kommer han tjäna 170 miljoner kronor per år – och 3,3 miljoner kronor i veckan. En lön som han inte kunde få i Manchester City. 

City-tränaren Pep Guardiola medgav förra veckan att tysken vill lämna Premier League-jätten. 

– Han (Leroy) vill inte förlänga sitt kontrakt. Antingen kommer han lämna nu i sommar eller när hans kontrakt löper ut nästa sommar. Han vill till en annan klubb, sade Guardiola.