Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Mourinhos galna lön – tjänar dubbla summan

José Mourinho återvänder till London. Den förre Chelsea-tränaren blir ny tränare i Tottenham.
José Mourinho tar över TottenhamFoto: MARK ENFIELD/REX / MARK ENFIELD/REX/IBL REX FEATURES
Mourinho har skrivit kontrakt över säsongen 2022/23Foto: MATT WEST/BPI/REX/SHUTTERSTOCK / MATT WEST/BPI/REX/SHUTTERSTOCK/I REX FEATURES

Direkt efter att Mauricio Pochettino sparkats kom uppgifterna.

Och nu är det klart: José Mourinho tar över Tottenham.

– Att få jobba med den här truppen och den här akademin lockar mig, säger han till klubbens hemsida. 

Men riktigt så lät det inte förra gången han erbjöds jobbet.

Efter fjolårssäsongens succé där Tottenham slutade fyra i Premier League och tog sig till final i Champions League har årets säsong startat betydligt tyngre. Och efter endast tre segrar senaste tolv matcherna kom i går beskedet att tränaren Mauricio Pochettino får lämna klubben.

Kort efteråt började det komma uppgifter på att José Mourinho skulle efterträda honom och under onsdagsmorgonen bekräftades det av klubben.

– Jag är exalterad över att ansluta till en klubb med sådant stort arv och så passionerade supportrar. Kvaliteten i både truppen och akademin lockar mig. Att få jobba med dessa spelare attraherar mig, säger Mourinho.

Mourinho skriver kontrakt över fyra år

José Mourinho har totalt vunnit 25 titlar under sina år i Porto, Inter, Chelsea, Real Madrid och Manchester United. 56-åringen har inte tränat något lag sedan han sparkades av United förra säsongen. Han har nu skrivit på ett avtal med Tottenham till och med säsongen 2022/23, det vill säga den här säsongen och ytterligare tre. 

– I José har vi en av fotbollens mest framgångsrika tränare. Han har en stor mängd erfarenhet, han kan inspirera lag och är en utmärkt taktiker. Han har vunnit titlar och ära i varje klubb han tränat. Vi tror att han kommer bidra med energi och tro till omklädningsrummet, säger klubbens ordförande Daniel Levy.

Det är inte första gången Mourinho får erbjudandet att ta över Tottenham. Han har tidigare berättat att Tottenham ville ha honom redan 2007, efter hans första sejour i Chelsea – men att han då stoppades av en överenskommelse med Chelsea om att inte träna något lag i England kommande två åren. Enligt Mourinho försökte Tottenham nå en överenskommelse med Chelsea – men han slog även fast att han själv inte ville ta över klubben.

– Jag skulle inte ta det jobbet eftersom jag älskar Chelseas supportrar för mycket, sa han 2015 enligt Daily Mail.

Enligt Daily Mail kommer José Mourinho att tjäna 15 miljoner pund, nästan 190 miljoner kronor, per år. Något som, enligt tidningen, innebär att han tjänar dubbelt så mycket som företrädaren Mauricio Pochettino

Tottenham ligger på 14:e plats i Premier League-tabellen och på lördag väntar första matchen under Mourinho då klubben ställs mot West Ham.

Conte kallar Mourinho för ”en bluff”

Jose Mourinho och Antonio Conte hamnade i ordbråk med varandra senast Mourinho tränade ett lag i England.