Officiellt: Målsprutan klar för jättesumma

Foto: ALEXANDER HASSENSTEIN / POOL / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN
Foto: KEVIN VOIGT / KEVIN VOIGT/JAN HUEBNER/POOL KEVIN VOIGT/JAN HUEBN

Nu är jätteaffären presenterad. 

Chelsea värvar Red Bull Leipzigs skyttekung Timo Werner, 24, för 555 miljoner kronor.

Den tyske anfallaren kommer att spela klart Bundesliga-säsongen innan flytten verkställs.

– Det här är ett stort ögonblick för mig, säger Werner till Chelseas hemsida.

Övergången avslöjades häromveckan. 

Nu väljer Chelsea att även gå ut och presentera sin monstervärvning, då femårskontraktet är påskrivet. Bara den obligatoriska läkarundersökningen återstår.

– Jag är väldigt glad över att skriva på för den här fantastiska klubben. Tillsammans har vi en väldigt lyckosam framtid framöver oss, säger Timo Werner som också tackar Red Bull Leipzigs för fyra fina år.

Timo Werner har gjort 26 mål denna säsong

Timo Werner kommer att spela klart Bundesliga-säsongen innan han byter klubb. Två matcher återstår för tredjeplacerade Leipzig. 24-åringen har också andraplatsen i skytteligan klar. Det har blivit 26 mål - fem färre än Robert Lewandowski - på 32 matcher.

– Vi är väldigt glada att Timo Werner har valt Chelsea. Han är en spelare som varit hett eftertraktad i hela Europa och det är ingen skräll då han är ung och spännande men samtidigt rutinerad, säger Chelsea-direktören Marina Granovskaja.

Enligt både engelska och tyska uppgifter betalar Chelsea runt 555 miljoner kronor för Timo Werner, som kommer att tjäna två miljoner kronor i veckan i Premier League. 

Chelsea har sedan tidigare gjort klart med Ajax-stjärnan Hakim Ziyech och är ute efter Bayer Leverkusens mittfältsmotor Kai Havertz och Leicesters vänsterback Ben Chilwell.


https://twitter.com/ChelseaFC/status/1273546038381592577?s=20