Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Bekräftat: Ljungberg ny tränare i Arsenal

Foto: THORSTENWAGNER / WITTERS BILDBYRÅN
Foto: ANNA-KARIN NILSSON

Fredrik Ljungberg får en ny roll i Arsenal. 

Storklubben meddelar nu att att svensken blir assisterande tränare i A-laget. 

– Jag ser verkligen fram emot det här, säger han till klubbens hemsida. 

42-åringen spenderade stora delar av sina aktiva spelarkarriär i Arsenal och har efter sitt avslut som fotbollspelare varit tränare inom klubben där han senast var ansvarig för klubbens U23-lag. 

Men nu flyttas svensken upp i hierarkin. Under måndagen presenterade Londonklubben Ljungberg som ny assisterande tränare i A-laget. 

– Den här möjligheten känns riktigt spännande då jag får hjälpa till att utveckla klubben genom att jobba med flera av våra unga spelare som har fått börja känna på miljön i A-laget. Jag ser också fram emot att jobba med Unai (Emery, huvudtränare) och hjälpa honom med att vinna flera titlar till Arsenal, säger Ljungberg till Arsenals hemsida

Fredrik Ljungberg får ny roll i Arsenal

Arsenal skriver på sin hemsida att den tidigare assisterande tränaren Steve Bould kommer att ta över klubbens U23-lag, men samtidigt ha en överblick tillsammans med klubbikonen Per Mertesacker, som nu är akademichef, över klubbens U18-lag. 

Ljungberg kommer därmed att jobba med Bould för att identifiera vilka spelare som är redo att ta steget från akademin till A-lagsverksamheten. 

– Jag ser fram emot att jobba i den här nya strukturen samtidigt som jag vill bidra med min erfarenhet och kunskap för att klubben ska lyckas på den här nivån, fortsätter Ljungberg

Fredrik Ljungberg spelade 216 matcher under sin sejour i Arsenal där det blev 46 mål. 42-åringen har även varit assisterande tränare i tyska Wolfsburg under 2017. 

Svensken börjar sin nya tjänst den 1 juli.